Østjyske børn kom tæt på Dronningen: - Det var meget vildt

10 særligt udvalgte børn mødte dronning Margrethe på Christiansborg Slot. To af dem kom fra Horsens Byskole.

04:00

VIDEO: Det var en stor dag for to 3. klasseselever fra Horsens Byskole, da de tirsdag mødte selveste Dronning Margrethe, og gav hende det maleri, som de har malet sammen med deres klasse.

Det er ikke hver dag, at man kommer tæt på Danmarks Dronning, men det gjorde Ella og Theodor fra 3. klasse på Horsens Byskole tirsdag.

Sammen med otte drenge og piger fra andre steder i landet fik de lov at møde dronning Margrethe på Christiansborg Slot, og vise hende de malerier, de har malet til hende i anledning af hendes 80 års fødselsdag.

Læs også 3. klasseselever har tegnet deres by med et kendetegn: Kan du se, hvilke byer det er?

- Det var virkelig sjovt, fordi hun sad lige foran os, sagde Ella fra 3. klasse på Horsens Byskole, og Theodor var enig:

- Det var meget vildt, sagde han, efter de havde præsenteret deres klasses maleri for Dronningen.

Sådan så det ud, da Theodor og Ella præsenterede deres klasses maleri for hende.

Dronningen fik i alt 98 malerier af landets 3. klasseelever– et fra hver kommune. Arrangementet var Kommunernes Landsforenings fødselsdagsgave til Dronningen. 

Oprindeligt skulle der have været to elever fra alle kommuner på besøg på Christiansborg, men på grund af coronasituationen, fik kun ti lov til at møde op – to fra hver region. 

Malerierne er udstillet i Riddersalen på Christiansborg Slot. Foto: Niels Christian Vilmann - Ritzau Scanpix

De øvrige børn fra elevernes klasser var med via skærme, hvorfra dronning Margrethe kunne se dem danse og stille spørgsmål hjemme fra skolerne.

Dalila Bilalovic fra 3.b på Horsens Byskole fik lov at stille Dronningen et spørgsmål hjemme fra klasselokalet, som Dronningen så på en skærm på Christiansborg. Hør, hvad det var i indslaget øverst i denne artikel.

Læs også Vildt projekt: Har strikket en grøntsagsbod