Lau er en af Danmarks bedste unge tegnere: Stiler mod at animere for Disney

Lørdag blev der afholdt DM i tegning i Horsens. Her deltog blandt andet 18-årige Lau Frank Vestergaard, der drømmer om at gøre karriere indenfor animation.

Nogle af landets bedste unge tegnere mødtes i dag i Horsens til DM i tegning.

Her konkurrerede de i forskellige tegnediscipliner og kategorier som ’Klassisk Tegning’, ’Tegnecollage’ og ’Tegn som DU vil’.

18-årige Lau Frank Vestergaard fra Aarhus deltog i ”Tegne-Ninja”, hvor han blev nummer to med tre point fra vinderen.

Lau tegnede denne tegning under konkurrencen i kategorien "Characters - Essence of Animal". Opgaven lød på at kombinere en bjørn og en tank. 
Lau tegnede denne tegning under konkurrencen i kategorien "Characters - Essence of Animal". Opgaven lød på at kombinere en bjørn og en tank.  Foto: Lau Frank Vestergaard

Hans store drøm er at kunne leve af at tegne:

- Jeg brænder for det, og det er den vej, jeg gerne vil gå. Jeg kan godt lide, at man kan visualisere nogle af de ting, man har inde i sig selv. Der er ikke rigtigt nogen grænser for, hvad man kan tegne og ikke kan tegne, siger Lau Frank Vestergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Dagens konkurrence blev streamet live på Facebook, hvor YouTuber Rasmus ”Lakserytteren” Kolbe var vært. Du kan se sidste del af konkurrencen ”Tegne-Ninja”, som Lau Frank Vestergaard deltog i, nedenfor. 

Stiler efter at animere for Disney

Lau Frank Vestergaard har deltaget i konkurrencen flere gange før. I øjeblikket læser han HF, men til marts regner han med at søge ind på animationsskolen i Viborg.

Herfra håber han, at hans tegne – og animationskundskaber kan tage ham langt. For eksempel til et job som 2D-animator for et firma som Disney:

quote Jeg kunne virkelig godt tænke mig at leve af animation.

Lau Frank Vestergaard

- Jeg kunne virkelig godt tænke mig at leve af animation, fortæller han.

Lau har allerede kickstartet karrieren. Blandt andet har han for nyligt animeret en musikvideo for den danske reggae-pop-duo, Pharfar og Klumben.

Lau Frank Vestergaard deler sine tegniner og animationer på sin konto på Instagram, hvor han går under navnet, @Laufrankart
Lau Frank Vestergaard deler sine tegniner og animationer på sin konto på Instagram, hvor han går under navnet, @Laufrankart Foto: Lau Frank Vestergaard

- Jeg blev tagget i et opslag af en af mine venner, hvor de søgte hjælp til en musikvideo. Jeg delte et link til min Instagram, og så kontaktede Pharfar mig og sagde, at han synes mine tegninger var helt vanvittige, siger Lau Frank Vestergaard.

Du kan se videoen nedenfor og følge Lau Frank Vestergaard på Instagram her.