Søren har cyklet 1500 km i sin carport

22 timer i døgnet har 52-årige Søren Rosenkilde de seneste dage siddet på en motionscykel i sin carport. Selv kalder han sig cykeltosse, men der er en mening med galskaben.

00:45

Søren Rosenkildes anstrengelser på cyklen sker for at forberede ham på endnu større anstrengelser i sommeren 2021, hvor han vil cykle tværs over USA på 12 dage.

1528 kilometer. Så langt har Søren Rosenkilde cyklet de seneste fire døgn. Vel og mærke uden at komme nogen vegne. 

Altså ud over en vaklende gåtur til og fra sit soveværelse, for at få to timers søvn i døgnet. 

- Det har været pivhamrende hårdt, fortæller Søren Rosenkilde til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Den første dag fortrød jeg måske en lille smule, fordi det gik virkelig opad. Jeg tænkte, at hvis det fortsætter sådan her, kan hele kroppen så holde til det? Man skal også passe på, at man ikke får en skade.

I alt tog det 52-årige Søren Rosenkilde fra Randers fire døgn at gennemføre den 1528 kilometer lange cykeltur på motionscyklen.

- Der er mange tosser til og jeg er en af de der cykeltosser, griner han. 

Når Søren Rosenkilde cykler, kan han på en skærm foran sig se en optagelse af den vej, han cykler på. 

Cykler virtuelt

Løbet foregår normalt på amerikanske landeveje, men i år er det corona-aflyst og bliver i stedet afholdt virtuelt.

I stedet for at møde fysisk op med deres cykler i USA, skulle rytterne derfor sætte skærm og digitalt udstyr på motionscyklen derhjemme og klare ruten over en internetforbindelse uden fysisk at flytte sig en meter. 

Men selvom cykelløbet ikke har involveret ægte amerikansk asfalt under dækkene, så har det været hårdt. 

Ømme ben, søvnmangel og et par kilo på vægten har det kostet, men nu er Søren Rosenkilde i mål. Han gennemførte cykelløbet og det er han lykkelig for. 

- Jeg tror lige, jeg hopper af cyklen. Jeg blev nummer tre i min aldersgruppe. Måske bliver det lidt nemmere at komme til USA nu,  lyder det fra Søren Rosenkilde, der fejrede at være kommet i mål med champagne. 

Cyklen er forbundet til en computer, som fingerer at Søren Rosenkilde cykler på en bakke, når ruten går over en bakke. I praksis betyder det, at det bliver væsentligt hårdere for Søren at få pedalerne til at køre rundt, når ruten går opad end nedad. 

Større mål

Det kan måske virke som en tosset mission at køre så ekstremt et cykelløb på en motionscykel i sin carport, men der er en mening med galskaben, fortæller Søren Rosenkilde. 

- Jeg vil gerne køre tværs over USA på cykel næste sommer. Det er 4850 kilometer på 12 døgn, siger han. 

Ifølge Søren kræver cykelløbet Race Across America, at Søren i de 12 dage han skal cykle, kun får en times søvn i døgnet.