Fast makkerpar skulle have kørt for sidste gang: - Vi kan ikke undvære de glade mennesker

Efter et års pause på grund af corona er det store julemarked ved FÆNGSLET i Horsens tilbage. Det samme er en dynamisk duo, som ellers havde besluttet sig for at stoppe.

Udover hele 200 boder med alt, hvad et julehjerte kan begære, så byder julemarkedet i FÆNGSLET i Horsens også på en tur i hestevogn.

quote Det er bare en juhu-oplevelse at være tilbage efter et års nedlukning.

Kjeld Kjeldgaard, ejer af hestene og hestevognen

Her kan du møde Kjeld Kjeldgaard og julemanden ham selv - i højt humør og med historierne klar.

- Det er bare en juhu-oplevelse at være tilbage efter et års nedlukning. Der er en speciel stemning her ved det gamle Fængsel. Der er jo en rigtig stor historie til stedet her, og det får vi en snak om, når vi kører på turen, siger Kjeld Kjeldgaard, der ejer hestene og hestevognen.

Det er femte år, han kører gennem julemarkedet med sin makker ved sin side - som hjælper med at sørge for trafiksikkerheden.

- Julemanden møder op her hvert år. Han kan jo en masse historier, og jeg vil gerne have ham med, så meget jeg kan, for han er rigtig god til at sørge for, at folk lige flytter sig lidt, så de ikke bliver kørt ned af hestevognen, siger Kjeld Kjeldgaard.

- Han har jo en stemme så høj, så høj.

Sådan er udsigten fra Kjeld Kjeldgaard og julemandens plads i hestevognen.
Sådan er udsigten fra Kjeld Kjeldgaard og julemandens plads i hestevognen.

Havde faktisk kørt for sidste gang

Inden årets julemarked havde Kjeld Kjeldgaard ellers besluttet sig for, at han havde kørt sin sidste tur i hestevognen. Men han kunne ikke lade være med at komme tilbage.

- Vi kan ikke undvære at køre med alle de glade mennesker, så vi bliver ved noget endnu. Vi får en rigtig god behandling her på stedet, så vi glæder os til at komme her hvert år. Stemningen er kanon, siger han.

Et af de utallige østjyske julemarkeder finder man i denne weekend i FÆNGSLET i Horsens, som i år tilbyder de besøgende adgang til hele 200 boder med alt, hvad et julehjerte kan begære.
Et af de utallige østjyske julemarkeder finder man i denne weekend i FÆNGSLET i Horsens, som i år tilbyder de besøgende adgang til hele 200 boder med alt, hvad et julehjerte kan begære.

Og selvom kusken og julemanden tydeligvis er et stærkt makkerpar, så er det eksklusivt i Horsens, de finder sammen.

- Vi er kun faste makkere her i Horsens. Hans heste kan jo ikke rigtig flyve, så det er svært at få ham med rundt i verden, siger julemanden.

I 2019 - før corona - var julemarkedet i Horsens med 24.000 besøgende så stor en succes, at de i år har udvidet til to weekender.

Det startede i sidste weekend, så i morgen - søndag - er sidste dag, man kan møde Kjeld Kjeldgaard og julemanden ved FÆNGSLET i år.

- Vi håber, vi får en sæson mere i 2022, siger Kjeld Kjeldgaard.

De næste mange weekender er julemarked efter julemarked drysset ud over Østjylland. I denne weekend kan man opleve 200 boder med alt hvad julehjertet kan begære i fængslet i Horsens.