Efter pres på Facebook: Brandstation overlever

Brandstationen i Hinnerup skulle lukke. Det havde et flertal i byrådet bestemt, men nu er politikerne vendt på en tallerken.

Brandstationen i Hinnerup er reddet. Det har byrådet i Favrskov Kommune mandag aften afgjort på et ekstraordinært byrådsmøde med brandstationens fremtid som eneste punkt.  

- Det var et samlet byråd, som besluttede, at Hinnerup Brandstation består, fortæller borgmester i Favrskov Kommune Nils Boring (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Stationens fremtid var kommet på usikker grund efter et flertal i byrådet tidligere på året besluttede, at den skulle lukke. Brande i Hinnerup skulle fremover slukkes af brandfolk og -biler fra den nye station i Lisbjerg, lød argumentet. 

 

Facebook gør indtryk

Men det var flere borgere i Hinnerup ikke tilfredse med. Det var utrygt, at brandfolkene skulle rykkes ti kilometer fra byen, lød det. 

En facebookgruppe mod nedlæggelsen af brandstationen blev oprettet den 5. juni, og gruppen er nu oppe på 1400 medlemmer, og det har gjort indtryk på borgmesteren. 

- Der var ret mange borgere og frivillige brandmænd, som havde meldt inputs ind på sociale medier, og de inputs har vi fået valideret, og det har givet ny viden, siger Nils Boring (S). 

Eksempelvis havde byrådet glemt at tænke på, hvor lang tid det ville tage brandfolkene fra Lisbjerg at nå til de nye udstykninger i det nordlige Hinnerup. 

Der er omtrent 10 kilometer fra Hinnerup til Lisbjerg. Afstanden varierer lidt efter, hvor i byerne du måler. 
Der er omtrent 10 kilometer fra Hinnerup til Lisbjerg. Afstanden varierer lidt efter, hvor i byerne du måler. 

Reddede ungdomsklub

Den lokale brandstation i Hinnerup har omkring 50 udrykninger om året, og ofte har det stor betydning, hvor hurtigt de kan være fremme. 

Det var tilfældet i marts, hvor de lokale brandfolk reddede en ungdomsklub, der var gået ild i. Uden for ungdomsklubben Gnisten var der gået ild i en affaldscontainer, og flammerne spredte sig til bygningens tag.

quote Brandfolkene var her på fem-seks minutter og fik begrænset ilden. Det er meget trygt at vide, at det ligger så tæt på.

Ulla Bjerregaard, leder af Fritidscenteret Gnisten

- Heldigvis ligger brandstationen ikke langt herfra, fortæller Ulla Bjerregaard, der er leder af Fritidscenteret Gnisten.

- Brandfolkene var her på fem-seks minutter og fik begrænset ilden. Det er meget trygt at vide, at det ligger så tæt på.

Ilden fra en affaldscontainer spredte sig til taget på ungdomsklubben Gnisten under branden i marts. 
Ilden fra en affaldscontainer spredte sig til taget på ungdomsklubben Gnisten under branden i marts.  Foto: Øxenholt Foto

Tryghed i byen

Blandt de brandfolk, som kørte med ud til branden i Gnisten, var Ulrik Hasager, der er deltidsbrandmand på Hinnerup Brandstation

- I Gnist-branden var vi fremme på 6 minutter og 20 sekunder. Det var godt, vi nåede at gribe de her røggasser, som var der. Vi kunne have haft en hel overtænding af huset, fortæller han. 

quote Vi har en brandstation lige her midt i Hinnerup by, som jeg synes, gør en forskel.

Ulrik Hasager, deltidsbrandmand på Hinnerup Brandstation

Derfor var Ulrik Hasager selvsagt rigtig ked af planerne om at lukke brandstationen i Hinnerup. 

- Vi har en brandstation lige her midt i Hinnerup by, som jeg synes, gør en forskel, siger han.

- Jeg tror, det har noget med tryghed at gøre. Hvis der sker noget, så ved man, at brandstationen er lige dernede, forklarer han. 

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Dagens mest læste