Bekymrede borgere frygter unge fra opholdssted: Nu skal mere dialog løse problemet

Flere borgere i Vissing er bekymrede for opholdsstedet Kanonens tilstedeværelse. Torsdag aften blev der taget hul på dialog mellem opholdsstedet og de bekymrede borgere.

Landsby-idyllen i Vissing nær Hadsten er truet. I den seneste tid har unge fra det lokale opholdssted Kanonen skabt utryghed blandt beboerne og i sidste uge gik det helt galt, da en ældre mand blev udsat for hjemmerøveri.

Konsekvensen er, at flere af landsbyens beboere nu ikke tør forlade deres hjem om aftenen.

En af dem er 71-årige Inge-Lise Østergaard, som har boet i Vissing i over 30 år. Hun har det seneste halve år følt sig mere utryg end nogensinde før.

- Det har været forfærdeligt. Der har været sprængte postkasser, indbrud i biler og nu så et hjemmerøveri. Vores dør er låst kl. 18, og jeg går slet ikke udenfor om aftenen længere, siger Inge-Lise Østergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det har været forfærdeligt. Der har været sprængte postkasser, indbrud i biler og nu så et hjemmerøveri. Vores dør er låst kl. 18, og jeg går slet ikke udenfor om aftenen længere.

Inge-Lise Østergaard

Opholdsstedet har her til aften inviteret de lokale til dialogmøde, for at de kan få svar på alle deres spørgsmål i håbet om, at det kan være med til at skabe mere tryghed i byen.

Efter mødet var Inge-Lise Østergaard mere fortrøstningsfuld, men afventer stadig situationen, før hun igen er tryg ved at gå ud efter mørkets frembrud.

- Jeg fik svar på mine spørgsmål, og ledelsen har lovet os at være åbne og gå i dialog med os om, hvad der foregår. Det anede vi jo ikke før. Så det er dejligt, siger Inge-Lise Østergaard, og fortsætter:

- Usikkerheden er ikke væk. De unge kan jo stadigvæk færdes rundt, som de lyster, men jeg tror via dialog, så vil vi komme meget bedre ud af det med hinanden.

VIDEO: Inge-Lise Østergaard er bekymret for, hvad unge fra opholdsstedet Kanonen kan finde på.

Opholdsstedet skal ikke længere være fremmed

På grund af forsamlingsforbuddet på ti personer, har dialogmødet været afholdt over tre omgange i Kanonens have.

Trine Hounsgaard Pfeiffer, der er leder hos opholdsstedet Kanonen, håber at den påbegyndte dialog kan sætte gang i et større samarbejde med lokalsamfundet.

quote Vi vil bruge dem langt mere og samarbejde og integrere os langt mere i lokalsamfundet, så vi ikke længere er fremmede for dem.

Trine Hounsgaard Pfeiffer, leder hos opholdsstedet Kanonen

- Det er klart, at vi er underlagt nogle lovgivninger som vi skal følge, og det gør blandt andet at vi ikke kan låse de unge inde. Vi er en åben institution og de unge kan frit færdes i lokalmiljøet.

- Men jeg synes, at vi i dag er blevet mødt en usædvanlig imødekommenhed, fra de borgere som bor herude. Det er vi meget glade for. Det gør, at vi vil bruge dem langt mere og samarbejde og integrere os langt mere i lokalsamfundet, så vi ikke længere er fremmede for dem, siger hun til TV2 Østjylland.

FAKTA OM KANONEN:

Kan ikke forsvare sig

Flere af de forbrydelser som Inge-Lise fremhæver, har beviseligt været begået af unge fra opholdsstedet, og det var således også to 16-årige herfra, der stod bag et væbnet hjemmerøveri natten til tirsdag den 19. maj.

I mange år har der ifølge Inge-Lise Østergaard været forholdsvis roligt i byen, men det har altså ændret sig.

quote Jeg er da utryg, og man frygter for det værste. Nu begynder de også at true med kniv, og så kan man ikke skræmme dem længere.

Inge-Lise Østergaard

- Jeg er da utryg, og man frygter for det værste. Nu begynder de også at true med kniv, og så kan man ikke skræmme dem længere, siger Inge-Lise Østergaard og fortsætter:

- Hvis de pludselig står i ens carport, så er det svært at forsvare sig. Især hvis man som mig er 71 år.

Forud for mødet gav Inge-Lise udtryk for, at hun ønsker, at opholdsstedet flytter ud af byen.

- Jeg kan ærlig talt ikke forstå, hvorfor et sådant sted skal ligge her midt ude på landet. De unge keder sig, og så går det galt, mener Inge-Lise Østergaard.

Borgerne i Vissing er dog splittede i forhold til opholdsstedet. Andre føler sig på ingen måde bange for at bo tæt op af Kanonen.

quote Jeg er fuldstændig tryg ved at bo i Vissing. Her er dejligt og normalt meget stille og roligt. Jeg er mere nervøs for at blive udsat for noget i Aarhus end her.

Helle Behr

Heriblandt Helle Behr fra den lokale borgerforening. Hun forstår Inge-Lise Østergaard og andres bekymring, men maner samtidig til besindighed.

- Jeg er fuldstændig tryg ved at bo i Vissing. Her er dejligt og normalt meget stille og roligt. Jeg er mere nervøs for at blive udsat for noget i Aarhus end her, siger Helle Behr til TV2 ØSTJYLLAND.

I stedet ser hun en hel anden løsning på problemerne med de unge fra opholdsstedet. Helle Behr lægger op til en tættere relation mellem de unge og resten af byen. Det er nu igangsat med aftenens dialogmøder.

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

_DSC0162

Folk samlet til demonstration i Gellerup

40_percent

play Stryger direkte i coronapasset: Spyttest får dig uden om køen

def_thumb,50_percent

play Aldrig fundet: Dykkere leder lige nu efter Fregatten Jyllands andet anker

Gravsted 1

Raser over gravtyveri - stjæler børnenes minde om deres far

20210514-075715-L-1920x1280we

Nu lempes rejsereglerne på seks områder

Dagens mest læste