Takket være en samlet indsats: Rolig nat i Gellerup

Natten til tirsdag var der ro i Gellerup. Ifølge politiet skyldes det et samarbejde mellem politiet og beboernetværket i området.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter flere nætter med stenkast, fyrværkeriaffyring og påsatte brande i Gellerup sænkede roen sig natten til tirsdag over bydelen. 

Det fortæller politiinspektør Martin Løye til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det har været en nat, hvor vi ikke har set nogen af de hændelser, vi tidligere har set i det vestlige Aarhus. Ingen brande, stenkast eller affyring af fyrværkeri. Vi synes, det har været en meget positiv udvikling, siger han. 

Læs også Politiet indfører skærpet strafzone i Gellerup

Politiet indførte mandag aften kl. 22 en såkaldt strafskærpelseszone i et område omkring Gellerupparken. Begår man hærværk, vold mod politiet eller brandstiftelse inden for zonen, får man dobbelt straf.

Der er skærpede straffe i zonen markeret på kortet frem til den 16. juni kl. 16. 

Samlet indsats

Men strafskærpelseszonen alene kan ikke forklare, hvorfor der nu er ro i Gellerup, mener politiinspektøren. 

- Vi har kørt en markant politiindsats, hvor vi har været meget synlige med meget uniformeret personale, men derudover kører vi også en forebyggende indsats med gadeplansmedarbejdere og et samarbejde med et stort beboernetværk af ressourcestærke borgere i Gellerup, fortæller Martin Løye. 

Læs også Indvandrerradio roser politiet for ikke at optrappe uroligheder

- Det er en samlet indsats, at vi er nået hertil, hvor vi er nu. 

Østjyllands Politi vil fortsat være massivt synligt til stede i Gellerup, og håbet er, at man nu kan fastholde den ro, der er skabt i området. 

02:24

Video: Uroen i Gellerup begyndte, efter Rasmus Palludan havde været til stede med en af sine koran-afbrændinger i området. Videoen er fra 6. juni. 

Luk video