Seks tyveknægte anholdt efter hjælp fra kvikke østjyder

Tre henvendelser fra folk i Aarhus ledte politiet på sporet af seks formodede tyveknægte.

Genrefoto. Flere henvendelser fra borgere gav politiet en travl aften. Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Østjyllands Politi har i løbet af få timer anholdt og sigtet seks formodede tyveknægte på baggrund af henvendelser fra aarhusianere.

- Generelt er folk gode til at ringe til os, hvis de ser noget mistænkeligt. Og det her viser sig, at det er en god ide, siger Jacob Christiansen, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

Læs også Knud og Kirsten fik særlig 'backstage-tur' i Tivoli Friheden

De seks personer er anholdt i tre forskellige sager, som alle har fundet sted i Aarhus mandag aften og natten til tirsdag.

- Vi får løbende gode anmeldelser, men det er usædvanligt i løbet af én aften at få tre henvendelser, som samlet fører til seks anholdelser, siger Jacob Christiansen.

Tre drenge tog flugten

Den første episode fandt sted kort før klokken 19.30 mandag aften, hvor en vaks borger kontaktede politiet, da han så tre drenge i færd med at bryde en scooter op i Viby.

Læs også Delte meninger om udligningen - særligt ét sted er utilfredsheden stor

Da politibetjentene ankom til stedet, valgte de tre drenge at tage flugten - men uden held. Hurtigt blev de alle indhentet af betjentene og deres hund. Alle tre drenge er 15 år og blev sigtet for forsøg på tyveri, og deres forældre og de sociale myndigheder blev kontaktet, oplyser Østjyllands Politi.

Få timer senere var den gal igen - ligeledes i Viby.

Havde tyvekoster i tasken

En borger havde ifølge politiet set en mand luske rundt og tage i bildøre. Da patruljen ankom til stedet, fik de fandt i vedkommende - en 19-årig mand. Med sig havde han en scooter og på ryggen en taske med lidt forskelligt indhold, som viste sig at være stjålet fra et redskabsrum ikke langt derfra. Han blev anholdt og sigtet for tyveri, mens scooteren blev beslaglagt, da politiet formoder, at den er stjålet.   

Få timer senere - natten til tirsdag - var det igen et opkald fra en borger, der ledte politiet på vej.

Læs også Politi undersøger mulig skudepisode

Stjal pas fra en bil

I Risskov var to mænd set gå lidt mistænksomt rundt ved en bil. Kort tid senere fandt politibetjente de to mænd på henholdsvis 17 og 18 år.

Den ene af dem var i besiddelse af fem pas, som viste sig at tilhøre en familie ikke langt derfra. De to unge mænd erkendte, at de havde stjålet passene fra en ulåst bil. 

Begge blev anholdt og sigtet for tyveri.

Tak for hjælpen, lyder det derfor fra politiet til de kvikke østjyder, der kontaktede politiet i sagerne.