Knud og Kirsten fik særlig 'backstage-tur' i Tivoli Friheden

Tivoli Friheden åbnede tirsdag portene til parken for at give 125 ældre en særlig oplevelse midt i corona-nedlukningen.

De store rutsjebaner var lukkede, og pariserhjulet kørte ikke så meget som én eneste omgang. 

Men gjorde ikke noget. Tværtimod, faktisk.

- Vi er kommet for at se og nyde omgivelserne. Ikke for at prøve noget. Jeg synes, at der er blevet smukt herude, siger Knud Fisker Rasmussen.

Tirsdag var han sammen med sin kone - Kirsten Birgit Rasmussen - inviteret en tur i den lukkede forlystelsespark i Aarhus sammen med cirka 125 andre ældre af Tivoli Friheden i samarbejde med Ældresagen. 

Ægteparret Knud Fisker Rasmussen og Kirsten Birgit Rasmussen på henholdsvis 83 og 81 var tirsdag i Tivoli Friheden for første gang i flere år. 
Ægteparret Knud Fisker Rasmussen og Kirsten Birgit Rasmussen på henholdsvis 83 og 81 var tirsdag i Tivoli Friheden for første gang i flere år. 

Kan nyde haverne og omgivelserne

For det kan være rart med lidt luftforandring her i denne specielle corona-tid, lyder forklaringen bag invitationen.

- De kan komme her og besøger Tivoli Friheden på en lukkedag, hvor de får den specielle stemning, der er, når alle forlystelser, restauranter og så videre er lukket. Men de kan nyde de flotte have-arrangementer og blomster her, og på den måde får de en slags ’backstage-tur’. Det er der ikke mange, der oplever, og det er ret unikt, siger Henrik Ragborg Olesen, der er administrerende direktør i Tivoli Friheden.

De kommende dage agerer han vært for en række lignende arrangementer for ældre, mens forlystelsesparken holder lukket som følge af smittefare med coronavirus.

- Friheden er en del af Aarhus, og vi er ikke så flinke til at komme herud, når vi selv skal af sted. Jeg har en slags aversion mod at være et sted, hvor der er mange mennesker, så det her passer mig bare så fint, siger Kirsten Birgit Rasmussen.

VIDEO: Her kan du se mere om ægteparrets besøg i Tivoli Friheden.

Dejligt med en udflugt

Og dagens udflugt kommer belejligt for ægteparret, der som følge af corona har fået ryddet deres kalender.

- Det er vi utrolig glade for. Vi synes, det er et rigtig godt initiativ, siger Kirsten Birgit Rasmussen.

Med 125 gæster i den 78.000 m2 store forlystelsespark var der masser af plads at boltre sig på - og til at holde afstand til andre.
Med 125 gæster i den 78.000 m2 store forlystelsespark var der masser af plads at boltre sig på - og til at holde afstand til andre.

Ægteparret har den seneste tid leveret ret isoleret, og ud over familiebesøg i haven og gåture med naboen, er det meget begrænset, hvor mange mennesker de har set udover enkelte ture i supermarkedet.

Men så er det godt, at de holder meget af at spille kort. Og hvis Knud Fisker Rasmussen ikke lige er frisk på et kortspil, har hustruen gennem 60 år en trumf i baghånden.

- Hvis jeg kan mærke på ham, at han ikke rigtig gider, så siger jeg: Hvad vil du helst – ud at gå en tur eller spille kort? Og så tager vi et spil kort, griner Kirsten Birgit Rasmussen.

Knud og Kirsten vender tilbage

Tivoli Friheden holder den 78.000 m2 store park særligt åben for ældre en håndfuld gange mere, og så håber direktøren, at der de snart kan få lov til at åbne parken op for alle ud fra de sikkerhedsforanstaltninger, der hører med til en genåbning.

Og noget tyder på, at ægteparret fra Aarhus lægger vejen forbi Tivoli Friheden igen på et tidspunkt.

- Jeg er imponeret over, at der er sket så meget herude i løbet af den tid, vi ikke har været her. Jeg tror, vi skal til at være lidt flittigere til at komme herud - i hvert fald én gang om året, siger Kirsten Birgit Rasmussen.

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

Lige nu
Mette Frederiksen

liveblog COVID-19 LIVE: Konkret genåbningsplan ligger langt ude i fremtiden

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag