Rasmus og sønnen Sylvester synger og spiller for plejehjem

Rasmus Holst Nielsen og hans søn spiller uden for plejehjemmene i Aarhus, som nu er lukket for besøgende under corona-udbruddet.

01:15

VIDEO: Rasmus Holst Nielsen og hans søn Sylvester afholdt i dag intimkoncert på afstand under forårssolen på Plejecenter Søholm.

- Er du dus med himlens fugle (...), synger den guitarspillende Rasmus Holst Nielsen sammen sønnen Sylvester ud mod mange beboere på Plejecenter Søholm, som i dag havde samlet sig uden for deres terrassedøre til en lille intimkoncert i det solrige forårsvejr.

Normalt er han medarrangør af Foreningen Samværds 'Legestuer på Plejehjem', hvor han laver musik og rytmik for babyer og plejehjemsbeboere.

Rasmus Holst Nielsen glæder sig over, at han med det nye initiativ - trods alt - kan bringe lidt sol ind i tilværelse der for mange af landets plejehjemsbeboere godt kan være lidt mørk og trist for tiden. Foto: Niels Åge Skovbo

I disse dage har de dog konverteret den indendørs legestue-musik til udendørs vinduesmusik for beboerne, som i øjeblikket er afskærmet fra de sædvanlige aktiviteter. 

De fleste af os kan nemlig, på trods af Statsministerens og Dronningens anbefalinger om at blive hjemme, stadig gå en tur i solskinsvejret eller tage i supermarkedet og handle. 

Læs også Overlæge efter første fald i antal indlagte: - Kurven er ikke knækket

Det er dejligt bekræftende at se, at de sidder og nyder solskinsvejret.

Rasmus Holst Nielsen, medarrangør af 'Legestuer på Plejehjem'

Men de personer, som vi skal passe mest på i den her tid, det er også dem, der lider allermest under isolationen. Plejehjemsbeboerne er nemlig blevet fuldstændig isoleret. Og selvom det er nødvendige tiltag, så kan det stadig være hårdt.

- Jeg kan jo sidde derhjemme, og tænke, at vores ældre bare gemmes væk i deres enkeltmandslejligheder i den her tid. Derfor er det dejligt bekræftende faktisk at komme herud og se, at de kan sidde og nyde solskinsvejret, siger Rasmus Holst Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er for Rasmus Holst Nielsen svært i denne tid, når han ikke længere kan gå hen og trykke beboernes hænder, som han jævnligt er ude at spille for, og derfor kender godt. Foto: Niels Åge Skovbo

Musikalske kræfter i massevis træder til

Og det er ikke kun Rasmus Holst Nielsen og Foreningen Samværd, som nu er trådt til for at sende noget glæde ind gennem vinduerne til beboerne. Det er musikalske kræfter i massevis bestående af hjemsendte kunstnere, bands og musikere.

Læs også Johanne sender pakker til psykiatrien: - Deres sygdom holder ikke coronafri

Jeg er dybt imponeret over mængden af musikanter, der har stillet sig til rådighed.

Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF)

Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har ambitioner om at nå ud til alle de plejehjem og plejecentre i kommunen, som ønsker det, og mængden af musikalske kræfter, der har meldt sig, er intet mindre end overvældende, fortæller Rådmand Jette Skive (DF).

- Det er en svær tid for særligt plejehjemsbeboere, der er afskærmet fra deres nærmeste familie og venner, og hvor oplevelsesmedarbejdere og frivillige heller ikke længere kommer forbi. Derfor er det her initiativ utrolig dejligt. Jeg er dybt imponeret over mængden af musikanter, der har stillet sig til rådighed, og det er jo kun lige begyndt, siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Røde Kors og Ældre Sagen leverer også et kæmpe stykke arbejde i denne tid, og jeg vil opfordre alle, der har brug for det, til at række ud efter hjælpen. Vi skal være der for hinanden.

00:30

VIDEO: Rådmand Jette Skive så gerne initiativet udbredt til flere plejehjem. 

Luk video