Ørsted: Værket kan opretholde driften, indtil siloen er klar igen

Ørsted holder fast i, at man i første omgang skal kontakte sit eget forsikringsselskab, hvis man har oplevet gener efter branden på Studstrupværket.

De mange gener, som branden på Studstrupværket har ført med sig, rejser mange spørgsmål fra borgere i de berørte område. Blandt andet af forsikringsmæssig karakter.

Energiselskabet Ørsted har tidligere meldt ud, at beboerne skal kontakte deres eget forsikringsselskab, men her er flere borgere blevet mødt af et nej og en besked om at vende retur til Ørsted. 

- Der er mulighed for at søge erstatning både hos sit eget forsikringsselskab og hos Ørsteds. Hvis ens eget forsikringsselskab afviser at dække skaden, kan man fremsende et eventuelt erstatningskrav til Ørsteds forsikringsselskab, oplyser Ørsted i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Her henviser man også til den hjemmeside, som firmaet har oprettet i forbindelse med den alvorlige situation.

quote Vi er meget opmærksomme på, at det er til stor gene for rigtig mange mennesker, og vi har sat alle kræfter ind på at få det stoppet.

Ørsted

Noget af det, som også har ligget mange borgere på sinde, efter at der fredag blev udsendt en beredskabsmeddelelse for borgere i området, er, om Ørsted vil dække indlogering for utrygge borgere, som gerne vil ud af byen nu.

- En eventuel genhusning er også en forsikringssag, og man kan rette henvendelse til vores forsikringsselskab i den forbindelse, lyder Ørsteds skriftlige svar.

Sådan så røgudviklingen ud lørdag eftermiddag.

Ørsted kalder den seneste udvikling i siloen for "meget alvorlig".

- Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe brandvæsnet med at bekæmpe branden. Vi er meget opmærksomme på, at det er til stor gene for rigtig mange mennesker, og vi har sat alle kræfter ind på at få det stoppet.

Er der snart en situation, hvor driften bliver ramt?

- Under hele branden har Studstrupværkets blok 3 opretholdt driften på kul og kan fortsætte med det, indtil siloen er klar til brug igen, oplyser Ørsted.

Risiko for øget røg

Der blev tidligere lørdag sendt en advarsel om, at der var risiko for, at slukningsarbejdet lørdag kunne skabe meget røg, da man lørdag morgen gik i gang med et mere decideret slukningsarbejde, hvor det hidtil har været den primære opgave at holde temperaturen nede. 

Selvom ingen aktuelt er evakueret, er man klar til alle scenarier, fortalte beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl tidligere lørdag.

- Vi arbejder med mange scenarier, og vi vil ikke stå på bagkant, hvis der eksempelvis skal evakueres borgere, siger Kasper Sønderdahl.

Christiansbjerghallen i det nordlige Aarhus er blevet indrettet med madrasser og soveposer, så evakuerede borgere kan indlogeres her.