Butikker går sammen om at støtte hårdt kæmpende brandfolk

Fire købmænd og et bageri nær det brændende Studstrupværket sender nu anerkendelse i form af slik og frugt til brandfolkene.

De har haft røg indenfor og er generet af branden på Studstrupværket nord for Aarhus. Alligevel har lokale butikker i postnummeret Skødstrup ikke langt fra arnestedet valgt at støtte beredskabet.

quote Vi synes da også, det er træls at have røg i butikken, men i stedet for at have nej-hatten på vil vi hellere anerkende dem, der arbejder sindssygt hårdt.

Jimmi Harder, slagtermester, Superbrugsen Løgten.

Det har de med en stor pakke bestående af slik, frugt, kage og andre madvarer, der fredag blev leveret til brandfolk og andet personale, der arbejder med branden.

- Det gør vi for at anerkende den store indsats, som de yder for at få bugt med branden. Og så vil vi vise, at lokalsamfundet står sammen, selvom vi også er ramt, siger slagtermester i Superbrugsen Løgten Jimmi Harder til TV2 ØSTJYLLAND.

Vil anerkende brandfolk

Han fortæller, at også deres butik har kunnet mærke konsekvenserne af røgen fra branden.

Men det får altså ikke butikken til at bære nag.

- Vi synes da også, det er træls at have røg i butikken, men i stedet for at have nej-hatten på vil vi hellere anerkende dem, der arbejder sindssygt hårdt, siger Jimmi Harder.

Slagtermesteren håber, at varerne har kunnet skabe lidt glæde hos folkene, der kæmper med at få styr på storbranden.

- Hvis bare den giver dem et lille ekstra boost, er jeg glad.

Skaber stor glæde

Og det er lige præcis, hvad varerne har gjort.

Sådan lyder det fra Østjyllands Brandvæsen.

quote Der er folk, som arbejder hårdt i nærmest døgndrift, og de siger mange tak for gaven.

Anders H. Jensen, operationschef, Østjyllands Brandvæsen

- Kurven skabte stor glæde hos alle mand, og de er glade for, at der tænkes på dem. Der er folk, som arbejder hårdt i nærmest døgndrift, og de siger mange tak for gaven, siger operationschef hos Østjyllands Brandvæsen Anders H. Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lørdag arbejdes der fortsat hårdt på at få bugt med branden på Studstrupværket, og det forventes, at der også i dag vil komme meget røg.

Mange borgere har kontaktet TV2 ØSTJYLLAND og berettet om gener i forbindelse med branden fra Studstrupværket.

Hal gjort klar til evakuering

Beredskabet er klar til at trykke på sirene-knappen igen som fredag, hvis det bliver nødvendigt.

- Hvis der kommer en kemisk reaktion, som vi så fredag, og der kommer uventede voldsomme mængder røg ind over Studstrup, så tænder vi sirenerne igen, siger beredskabsdirektør hos Østjyllands Brandvæsen Kasper Sønderdahl til TV2 ØSTJYLLAND.

Man er også forberedt på, at en evakuering af borgere i Studstrup og omegn kan komme på tale.

Christiansbjerghallen i det nordlige Aarhus er blevet indrettet med madrasser og soveposer, så evakuerede borgere kan indlogeres her.

- Vi arbejder med mange scenarier, og vi vil ikke stå på bagkant, hvis der eksempelvis skal evakueres borgere, siger Kasper Sønderdahl.

Der har i flere perioder været store mængder røg fra Studstrupværket.