Midttrafik åbner nu døren for flere passagerer

Onsdag 10. juni bliver det igen muligt at benytte fordøren i bybusserne i Aarhus og Silkeborg, og samtidig sættes grænsen for antal tilladte passagerer op.

I første omgang er det kun bybusserne i Aarhus og Silkeborg, der fra onsdag 10. juni åbner fordørene og tillader flere passagerer.

Siden Danmark lukkede ned, har den kollektive trafik været pålagt restriktioner for at undgå smittespredning.

Det har blandt andet betydet, at passagerer ikke har måttet gå ind og ud ad fordøren i busserne, de forreste sæder har været nedlagt, og det har ikke været muligt at købe billet hos chaufføren.

Læs også 12-årig pige afvist i bussen: Ville betale kontant

Men med myndighedernes retningslinjer er Midttrafik nu klar med en gradvis genåbning i bybusserne i Aarhus og Silkeborg.

Vi appellerer til, at kunderne sikrer den rette adfærd. De skal fortsat passe på sig selv og på andre.

Michael Steinberg, talsmand, Midttrafik

- Vi åbner fordøren i bybusserne for at skabe et bedre kundeflow med mindre risiko for, at kunderne klumper sammen. Og så tillader vi at flere kunder kan komme med, fordi vi har oplevet, at den nuværende makskapacitet er nået og stadig flere ønsker at komme med bussen, fortæller talsmand for Midttrafik, Michael Steinberg.

Midttrafik forhøjer nu det tilladte antal kunder, så det stiger fra cirka 25 til cirka 40 kunder i en almindelig bus, fra cirka 35 til cirka 55 kunder i en mellemstor bus og fra cirka 45 til cirka 65 i en ledbus.

Fortsat fokus på sikkerheden

Selvom Midttrafik gradvist åbner for flere passagerer, er der fortsat retningslinjer, som chauffører og passagerer skal overholde.

Det er blandt andet vigtigt, at passagererne sætter og stiller sig ved siden af hinanden og ikke over for hinanden.

Læs også Niårig blev smidt af bussen: Skole ringede til mor, fordi han ikke var dukket op

- Vi appellerer til, at kunderne sikrer den rette adfærd. De skal fortsat passe på sig selv og på andre, så vi opfordrer til, at de bruger håndsprit, holder afstand og bliver hjemme, hvis man føler sig syg, siger Michael Steinberg.

Alle busser bliver her i coronatiden gjort ekstra rent med fokus på kontaktflader, og så følger Midttrafik passagertallene tæt for at sikre, at busserne ikke bliver overfyldte i forhold til det tilladte antal passager.

Det vil fortsat være sådan, at man ikke kan bruge de forreste sæder i bussen, og det er heller ikke muligt at købe billet ved chaufføren.

Michael Steinberg, talsmand, Midttrafik

På populære ruter kan der blive indsat ekstra busser, hvis det bliver nødvendigt, og som noget nyt kan man på Midttrafik live se, om den næste bus, der er på vej, er halvtom eller fyldt. Men der er stadig andre restriktioner, som passagererne skal overholde.

Læs også Rejsende udnytter coronakrisen: Flere snyder med billetten

- Det vil fortsat være sådan, at man ikke kan bruge de forreste sæder i bussen, og det er heller ikke muligt at købe billet ved chaufføren, fortæller talsmand for Midttrafik, Michael Steinberg.

I første omgang åbner man fordørene og tillader flere passagerer i Aarhus og Silkeborg 10. juni for at indsamle erfaringer, som kan bruges, når Midttrafik udbreder de nye retningslinjer til alle busser i løbet af næste uge.