Kronprinsen åbner campus i Gellerup

Kronprinsen var med til åbningen af et nyt sports- og kulturcampus beliggende i Gellerup, som er en del af den storstilede helhedsplan for området.

Som en del af helhedsplanen i Gellerup blev dørene onsdag slået op til et nyt Sports- og Kulturcampus i den vestlige del af Aarhus.

Et campus, der blandt andet rummer en klatreklub, et bibliotek og et beboerhus. Og det mener borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S),vil være med til at binde den vestlige bydel bedre sammen med resten af byen.

- Projektet er med til at understrege, at vi investerer i udviklingen af Gellerup og hele bydelen, som er i fuld gang med at blive en fuldt integreret del af Aarhus, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er med til at gøre det til en meget attraktiv bydel. Vi ved allerede nu, at der vil komme folk fra hele byen, der gerne skal kunne finde sig til rette her og finde gode muligheder for at udfolde sig.

Blandt de fremmødte var blandt andre kronprins Frederik, der fik lov at skrue det sidste greb på klatrevæggen i det nye Bevægelseshus. Åbningen havde betydning for kronprinsen selv, da han længe har fulgt områdets udvikling gennem øjenkrogen.

Det nye campus i Gellerup rummer blandt andet faciliteter indenfor dans, klatring, gøgl og musik.
Det nye campus i Gellerup rummer blandt andet faciliteter indenfor dans, klatring, gøgl og musik.

- Jeg kom her for første gang for lidt over 30 år siden, da nogle af mine studievenner boede i en af de forreste bygninger, og her havde vi masser af gode tider, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg er glad for at se, at man tager de gode faciliteter i brug. Det skal være et sted, hvor man føler, at det er behageligt og trygt at komme. 

Men trods de nye fællesfaciliteter i bydelen, er der ifølge Keld Albrechtsen, der er formand for Brabrand Boligforening, dog stadig et stykke vej til, at alt bliver fryd og gammen i Gellerup. 

quote Det er en stor omformning, og det kommer til at påvirke mange mennesker.

Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening

Han understreger, at området er en del af det udviklingsprojekt, der skal fortsætte indtil år 2030 med både ombygninger, nedrivninger og renoveringer. 

- Jeg er godt klar over, at der er udfordringer og praktiske ting, der vil være bøvlede undervejs, for det er en stor omformning, og det kommer til at påvirke mange mennesker.

Det nye Sports- og Kulturcampus har været under opførelse siden 2018 og vil forventes ifølge Brabrand Boligforening at tiltrække op til 600.000 besøgende årligt.