Fra to kammerater til 38 vogtere: Nu er de Årets Natteravnsforening

Det startede med to kammeraters aftengåtur. I dag er der 38 natteravne i Løgten-Skødstrup, som nu er kåret til Årets Natteravnsforening.

For halvandet år siden gik slagtermester Jimmi Harder rundt i Løgten-Skødstrups gader i aftentimerne med en kammerat. 

I dag rummer Natteravnsforeningen Løgten-Skødstrup 38 natteravne, der sammen er kåret som Årets Natteravnsforening.

Her har Natteravnsforeninger over hele landet stemt på, hvilken af landets foreninger, der har gjort en ekstra indsats i arbejdet.

Og ifølge Jimmi Harder skyldes kåringen som Årets Natteravnsforening, at ravnene i Løgten-Skødstrup ikke blot har været med til at sikre tryghed i stationsbyens gader, men også har troppet op i nabobyen Aarhus, når der har været brug for ekstra mandskab.

Natteravnene i Løgten-Skødstrup er blevet kåret til Årets Natteravnsforening af landets andre natteravnsforeninger.
Natteravnene i Løgten-Skødstrup er blevet kåret til Årets Natteravnsforening af landets andre natteravnsforeninger. Foto: Natteravnene

For i takt med at byerne Løgten og Skødstrup voksede sammen, blev det også en vigtighed for flere af indbyggerne i den nu noget større by, at sikkerheden i gaderne kunne følge med.

- Jeg har endnu ikke børn i den aldersgruppe, der går i byen. Men når mine børn når den alder, skal de vide, at det er trygt at være her i byen om aftenen, siger Jimmi Harder til TV2 ØSTJYLLAND, og understreger, at tjansen som frivillig nattevagt ikke blot giver ham et stort socialt netværk, men også et tillidsbånd til byens unge.

- Vi får rigtig mange positive tilkendegivelser fra unge, der gerne vil snakke med os. De ved, at i den ene lomme er der bolsjer, og i den anden er der kondomer, og det er en god icebreaker, siger han og fortsætter:

- Vi får en god snak, og de ved, at de kan stole på os. Vi har tavshedspligt, og de kan komme til os, hvis de har brug for at snakke.  

Gruppen af Natteravne i Løgten-Skødstrup rummer en blandet flok, hvor den yngste er 29 år og den ældste er 59 og rummer alt fra advokater til kokke. Gruppen skiftes til at vandre rundt i Løgten-Skødstrups gader hver fredag og lørdag.