Pizzamand giver gratis julemiddag

Selvom juleand og kartofler ikke normalt står på menukortet hos Sorring Pizza & Grill, bliver der i år delt netop sådanne julemåltider ud til byens beboere.

Juleand, kartofler, sovs og risalamande med kirsebærsovs. 

Det er ikke just sådanne retter, man normalvis får leveret af en pizzamand.

Men i Sorring, der ligger lige øst for Silkeborg, bliver der juleaften delt 50 julemåltider ud til byens borgere.

quote Hvis bare vi kan røre ved nogens hjerte, er vi lykkelige.

Durdu Misir, indehaver af Sorring Pizza & Grill

Samtlige ansatte ved Sorring Pizza & Grill vil stå klar med forklæde om livet og viskestykke over skulderen juleaften for at tilberede de mange måltider. 

En af dem er Durdu Misir, der er medejer og af mange kendt under navnet Pizzamanden. 

- Jeg vil gerne gøre noget godt for byens folk. Sorring er en meget speciel by, hvor folk hjælper hinanden, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Og det er en idé, som ægteparret bag Sorring Pizza & Grill længe har haft i tankerne.

24. december bliver en travl dag for Durdu Misir og de andre i pizzeriaet i Sorring.
24. december bliver en travl dag for Durdu Misir og de andre i pizzeriaet i Sorring. Foto: Privatfoto

Men for det første har de aldrig selv tilberedt et sådant julemåltid. For det andet har coronapandemien sat sine grænser for at realisere idéen de seneste par juleaftener. 

Nu er der blevet ansat en dansk kok i pizzeriaet. Kokken skal hjælpe de andre ansatte med at tilberede juleanden og lave en god brun sovs. 

Sådan ser menuen ud for de 50 personer, der får julemåltidet leveret juleaften.
Sådan ser menuen ud for de 50 personer, der får julemåltidet leveret juleaften.

Ifølge indehaverne skal de ældre, der skulle have lyst til at få del i den gratis mad, ikke føle sig begrænset, og julemåltiderne vil derfor blive leveret direkte til døren hos de tilmeldte.

- Vi er i vores kultur vant til at hjælpe andre under Ramadanen. Derfor vil vi gerne gøre det her for byens folk. Hvis bare vi kan røre ved nogens hjerte, er vi lykkelige, siger Durdu Misir. 

Også sidste år førte ægteparret bag Sorring Pizza & Grill en lignende idé ud i livet. Her kunne ansatte fra sundhedsvæsenet komme og hente en gratis pizza hos pizzeriaet nær Silkeborg. Det blev til omkring 200 gratis pizzaer, der blev delt ud. 

Er du fra Sorring eller Toustrup og endnu ikke har fået tilmeldt dig, kan du enten ringe til pizzeriaet eller skrive dig på listen i Dagli'Brugsen i Sorring . Det er først til mølle.