Fodboldklub til kamp mod madspild: Donerer stadionpølser og 45 kasser bacon

AGF donerer en masse varer til Wefood for at undgå madspild – derfor kan du nu købe baconchips med AGF-logo, selvom du ikke kan komme på stadion.

AGF afleverede i dag en masse varer til Wefood i Aarhus, som ellers ville have blevet kasseret. Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp

Mange fodboldfans går lige nu og længes efter at komme tilbage på Ceres Park Arena til fællesskabsfølelse, øl og en god stadionplatte.

Desværre ser det ud til, at der er lange udsigter til, at man igen kan trække i den hvide spillertrøje og skråle "Kom Så De Hvii'e!" af sine lungers fulde kraft.

Alligevel er der nu håb for, at man kan få en lille del af AGF-oplevelsen tilbage – endda med god samvittighed.

Nu kan folk få glæde af det billigt, og Wefood kan tjene penge, som går til et godt formål.

Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef for AGF

AGF har nemlig valgt at donere alle de varer, der ikke kan blive solgt på grund af nedlukningen, og som nærmer sig eller lige har overskredet sidste salgsdato, til Folkekirkens Nødhjælps butik Wefood på Vesterbro Torv i Aarhus.

- Vi er kommet af med varerne nu på en rigtig god måde. Alternativet var at smide det ud – og det ville skære i hjertet, når nu vi ved, hvor vigtigt det er at undgå madspild, siger kommunikationschef for AGF, Søren Højlund Carlsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Nu kan folk få glæde af det billigt, og Wefood kan tjene penge, som går til et godt formål.

Hjemmelavet AGF-menu til sofaen

1.000 poser baconchips med AGF-logo, 100 is fra Frisko, 45 kasser bacon, 10 kasser frankfurter og 3.000 Cult Shakers.

Det er, hvad Wefood på Vesterbro Torv i dag, onsdag, har modtaget fra AGF.

Læs også Mads Langer inviterede Signe til dans på scenen til udsolgt drive-in-koncert

- Fansene kan nu få baconchips med AGF-logo, som plejer at være populære, og som normalt ikke kan fås i butikker, siger kommunikationschefen for AGF.

- Men jeg må nu også sige, at 45 kasser bacon er voldsomt. Jeg ved ikke, hvorfor vi har så meget, men jeg håber, det kan blive solgt hos Wefood.

Frivillige fra AGF har i dag slæbt alle de donerede varer ind i Wefood-butikken på Vesterbro Torv. Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp

Pølsebrød og Ceres Top pilsner må man købe et andet sted, men hvis man gør det, kan man lave sin helt egen AGF-menu hjemme ved sig selv.

- Man får nok ikke helt samme gode grillsmag, men det er de samme pølser. Så man kan lave sin egen menu, for eksempel til når AGF må spille igen – desværre nok uden tilskuere. På den måde kan man få en del af oplevelsen hjemme fra stuen, siger Søren Højlund Carlsen.

Blev glade for donation

Hos Folkekirkens Nødhjælp var det en glædelig overraskelse, at AGF ringede og bad dem om hjælp.

- Det er helt fantastisk. Jeg er virkelig glad for den donation. Det er ikke kun penge, der er også nogle fælles værdier i det, siger generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det siger noget om AGF’s værdisæt og DNA. Det viser et engagement, når de rækker ud til os. De vil gerne gøre noget godt for andre og gøre noget ved madspild, og dermed hjælper de også dem, der er hårdest ramt ude i verden. Og de værdier deler vi med dem.

Hos Wefood-butikken på Vesterbro Torv står de frivillige klar til at sælge varerne fra AGF. Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp

Hos AGF er de også meget glade for, at de kunne få hjælp af Folkekirkens Nødhjælp, så de ikke var nødt til at smide varerne ud.

- Vi ville ikke smide det ud, og vi må ikke forære det væk, fordi noget af det har overskredet sidste salgsdato. Det er de eksperter i hos Wefood, og de har tilladelsen – derfor rakte vi ud til dem, siger kommunikationschefen for AGF.

- Derudover går overskuddet til et godt formål. Det er en fremragende løsning for sådan nogle som os, der er i det her dilemma.

Håber andre bliver inspireret

Donationen fra AGF betyder altså ikke kun, at fans nu kan nyde en 'stadionplatte' derhjemme, men også at der kan blive tjent flere penge ind til at hjælpe fattige, der på grund af coronakrisen har det ekstra hårdt lige nu.

- Donationen fra AGF kan måske resultere i nogle nye kunder, som ikke har været bekendt med Wefood tidligere. Jo mere vi sælger i vores Wefood-butikker, jo mere kan vi hjælpe dem, der har mest brug for det – især lige nu, siger generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp.

Måske er der andre, der får øjnene op for, at vores Wefood-butikker er en mulighed for at undgå madspild og støtte et godt formål på samme tid.

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp

AGF kan heller ikke være den eneste klub i Danmark, der har problemer med at komme at med varer for tiden, og måske de kan finde inspiration hos AGF.

- Måske er der andre, der får øjnene op for, at vores Wefood-butikker er en mulighed for at undgå madspild og støtte et godt formål på samme tid.