Mads Langer inviterede Signe til dans på scenen til udsolgt drive-in-koncert

Danmarks største drive-in-koncertscene havde fredag sin debut, da Mads Langer spillede åbningskoncert for hundredevis af gæster i deres biler. Signe Nygaard fik en helt særlig oplevelse, da hun blev inviteret til at danse på scenen.

01:58

VIDEO: Signe Nygaard fik en oplevelse udover det sædvanlige, da hun blev inviteret op på scenen til Mads Langer for at danse under en udsolgt drive-in koncert i Aarhus. Se hende danse her. Video: Isabella Alberte Hedeager

Fredag aften satte Signe Nygaard sig godt til rette i sin bil med sin mand og en øl – klar til at nyde en koncert med Mads Langer på den nye 'P-Scene' på Tangkrogen i Aarhus.

En helt ny koncert - og underholdningssted, der er opstået i kølvandet på Corona-nedlukningen af samfundet, hvor arrangementets gæster oplever musikken, comedyshowet eller filmen siddende i deres egen bil - med lyden strømmende ud af bilradioen. 

Læs også Frustrerede pårørende mangler klart: - Hvornår må vi besøge bedstemor?

- Det var meget specielt at sidde i en bil og ikke helt vide, hvad man skulle forvente. Det viste sig at være super hyggeligt med min mand, en øl, god musik og dejligt vejr, siger Signe Nygaard fra Aarhus-forstaden Viby til TV2 ØSTJYLLAND.

Signe Nygaard og hendes mand sad klar i bilen, da Mads Langer gik på. Under koncerten fik Signe en oplevelse udover det sædvanlige, da hun blev inviteret op at danse på scenen. Foto: Privatfoto

Nervøs Mads Langer foran hundredevis af dyttende biler

Mads Langer var den første i en række af musikere, komikere og film, der kommer til at pryde scenen ved Tangkrogen det kommende stykke tid.

Foreløbigt er der blandt andet også planlagt koncert med Thomas Buttenschøn, musikquiz med Melvin Kakooza og Star Wars på storskærm.

Og det var en noget anden spilleoplevelse, den lettere nervøse Mads Langer havde foran sig, da han gik på scenen foran det dyttende publikum: 

Jeg har spillet mange koncerter i mit liv, men det her er virkelig 'en første gang'.

Mads Langer

- Noget af magien i koncerter ligger jo i dialogen. Det med, at vi har fået lagt så mange benspænd på vores kommunikation gør, at jeg virkelig er på dybt vand, sagde han.

Læs også Eksperter: Aarhus Kommune bør vise skjulte optagelser

- Jeg har spillet mange koncerter i mit liv, men det her er virkelig 'en første gang'.

Herefter bad han publikum om at bære over med sig og at vinke fra deres biler, så han kunne se, at de var der.

Sådan var udsigten fra en af bilerne under koncerten. Koncertgæsterne var alle tunet ind på samme FM-frekvens, så de kunne høre musikken.  Foto: Isabella Alberte Hedeager

Signe dansede på scenen

Ved alle at være tunet ind på samme FM-frekvens kunne koncertgæsterne nyde de bløde toner af Mads Langer ud gennem deres egne bilradioer. 

Læs også Flere politikere presser på: Vi vil se de skjulte optagelser

På samme tid havde Mads Langer kontakt med publikum gennem et kæmpe stort videomøde med videopkaldstjenesten Zoom, hvor deltagerne kunne komme ud med deres sangønsker på storskærmen. Og det lykkedes for Signe Nygaard:

Vi gjorde alt, vi kunne for at komme igennem til ham. Jeg ville så gerne høre sangen Fact-Fiction. Og så ville lykken, at vi kom igennem som de sidste.

Signe Nygaard, koncertgæst

- Vi gjorde alt, vi kunne for at komme igennem til ham. Jeg ville så gerne høre sangen Fact-Fiction. Og så ville lykken, at vi kom igennem som de sidste, siger Signe Nygaard.

Da Signe Nygaard kom igennem til Mads Langer, regnede hun bare med at ønske sangen og så læne sig tilbage, uden sko på, sammen med sin mand for at nyde sangen.

01:58

VIDEO: Se her, hvordan det så ud, da Signe Nygaard dansede på scenen. Video: Isabella Alberte Hedeager

Luk video

Men sådan skulle det ikke gå.

- Jeg fortalte ham, at jeg engang har danset til sangen som gymnast, og at det var derfor, den betyder meget for mig. Jeg havde slet ikke set komme, at han ville foreslå, at jeg skulle komme op på scenen, siger hun.

Jeg skulle lige vende den i hovedet. Men så tænkte jeg, at det skal da prøves. Jeg får nok ikke lige sådan en chance igen.

Signe Nygaard, koncertgæst

Men det gjorde han – og efter at have kigget stille på sin mand i chok i lidt tid, sprang Signe ud af bilen og løb op til scenen i strømpesokker.

Læs også Politiet holder ekstra øje efter gradvis åbning: - Bliv ved med at holde afstand

- Jeg skulle lige vende den i hovedet. Men så tænkte jeg, at det skal da prøves. Jeg får nok ikke lige sådan en chance igen, fortæller Signe Nygaard.

'Koncertbilisterne' dyttede og hujede

Signe Nygaard kom op på scenen og dansede til 'Fact-Fiction' med Mads Langer ved siden af som de eneste to på den store scene.

Læs også Den længste tørvejrsperiode i fire år slutter nu

- Det var meget freestyle, fordi jeg ikke helt kunne huske dansen fra gymnastik. For nogle år siden skulle jeg have danset til et stævne, hvor Mads Langer sang live, men jeg kunne ikke, fordi jeg var højgravid. Nu tog jeg virkelig revanche, siger hun.

Det var helt vanvittigt, for jeg havde jo på ingen måde regnet med nogensinde at skulle danse på en scene – og slet ikke i det her setup.

Signe Nygaard, koncertgæst

Da hun var færdig med at danse, løb hun tilbage til sin bil. På vejen jublede de andre tilskuere og dyttede, imens de klappede ud ad vinduerne.

- Jeg er ikke vant til at være i centrum og få respons på den måde. Det var en kæmpe stor oplevelse, og det var helt syret med alle de biler, siger Signe Nygaard.

Læs også Iskold genåbning: Skoleelever undervises i skøjtehal

- Det var helt vanvittigt, for jeg havde jo på ingen måde regnet med nogensinde at skulle danse på en scene – og slet ikke i det her setup.

'Nu må corona godt snart være overstået'

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) var også til stede ved aftenens koncert og bød velkommen, inden Mads Langer gik på scenen.

Læs også Oplevede eksplosion på nærmeste hold: - Det her måtte ikke ske

- Jeg ved ikke, om I har det, som jeg har det, men alt det her med coronakrisen var måske lidt spændende i starten. Det har hele tiden været alvorligt, men nu må det godt snart være overstået, sagde han fra scenen.

Jacob Bundsgaard holdt velkomsttale fra den nye P-Scene. Foto: Isabella Alberte Hedeager

Borgmesteren fortalte også, at vi danskere har brug for at komme ud og mødes og få sat gang i vores sociale relationer igen.

- Vi har brug for at mærke det liv, der er i Aarhus. Normalt vil her jo summe endnu mere af liv, end der gør på Tangkrogen i dag. Vi glæder os til, at det kommer tilbage, sagde han.

Vi har brug for at mærke det liv, der er i Aarhus. Normalt vil her jo summe endnu mere af liv, end der gør på Tangkrogen i dag. Vi glæder os til, at det kommer tilbage.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune

- Indtil da synes jeg, at vi skal give et applaus eller et dyt – eller nej, I må ikke dytte, har jeg fået at vide – til dem, der har fået det her arrangement op at stå. Det er en aarhusiansk verdenspremiere med en koncert på denne her måde.

P-Scenens Corona-regler

- Det er ikke tilladt at åbne sin bildør. Alle skal blive i bilen under hele arrangementet.
 

- Det anbefales kun at medbringe folk i bilen, som allerede er inkluderet i din smittecirkel.
 

- Bilens motor skal slukkes efter parkering på anvist p-plads og må ikke tændes før pladsen forlades.
 

- Det er kun tilladt at åbne bilens venstre forrude. 
 

- Parkeringsvagterne har ret til at udvise dem, der ikke overholder ovenstående.
 

- Der må højest være fem personer i bilen

Første koncert af mange

Initiativet er stablet på benene af eventbureauet Front of House og Aarhus City Forening, og meningen er, at det skal være en hjælpende hånd til det aarhusianske kulturliv

Læs også Her kan du komme til drive-in-koncerter og -comedy

- Vi går ind i det, fordi kulturhusene og byrummet står stille. Vi har arbejdet sammen med Front of House i mange år, og derfor synes vi også, at det er helt oplagt at støtte op om det her, fordi det både gør kunstnerne glade, samtidig med at borgerne kan få et fællesskab midt i den her kaotiske situation, som vi befinder os i, sagde Claus Bech, der er direktør for Aarhus City Forening, til TV2 ØSTJYLLAND den 18. april.

Du kan finde det fulde program for P-Scenen her.