Flere personer varetægtsfængslet efter uro med fyrværkeri i Gellerup

To mænd affyrede ifølge politiet fyrværkeri mod betjente under demonstration. De er nu varetægtsfængslet.

Betjente fra Østjyllands Politi på arbejde i Gellerup i forbindelse med de uroligheder, der opstod i kølvandet på Rasmus Paludan-demonstrationen. Foto: Øxenholt foto

Yderligere to personer er nu varetægtsfængslet i sag om uroligheder i Gellerupparken i Aarhus på grundlovsdag. Dermed er i alt fire personer nu varetægtsfængslet i sagen. 

De to mænd på 26 og 27 år blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør i Retten i Aarhus fredag. Det oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Boligforening vil smide stenkastende uromagere ud af lejligheder

De er foreløbig fængslet frem til 25. juni. Begge er sigtet for forsøg på vold ved at have affyret fyrværkeri mod flere betjente, ligesom de er sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden. 

De nægter sig skyldige. 

Uroligheder efter demonstration

Urolighederne opstod i kølvandet på en Stram Kurs-demonstration om eftermiddagen 5. juni med lederen Rasmus Paludan i front.

Her trængte en 52-årig mand bevæbnet med kniv ind bag politiets afspærring og blev skudt i benet af politiet.

De efterfølgende nætter var Gellerupparken præget af uroligheder med stenkast, påsatte brande og affyring af fyrværkeri.

Læs også Skærpet strafzone ophører i Gellerupparken

11. og 17. juni blev de to andre mænd i sagen varetægtsfængslet. De er begge 26 år. 

Alle fire sidder varetægtsfængslet frem til 25. juni.

Forventer flere anholdelser

Politiet forventer flere anholdelser i sagen i den kommende tid. 

Foruden de fire varetægtsfængslede er to 18-årige, en 15-årig og en 16-årig sigtet efter samme uroligheder. De er ikke anholdt. 

De 18-årige blev pågrebet med slagvåben og brændbar væske i en bil 7. juni. Den 16-årige er sigtet for at kaste sten mod politiet, mens den 15-årige er sigtet for at affyre et bomberør mod politiet. 

02:36

VIDEO: Borgmester Jacob Bundsgaard (S) bevarer troen på, at der kan skabes positive forandring i bydelen. Videoen er fra den 9. juni.

Luk video