Skærpet strafzone ophører i Gellerupparken

Østjyllands Politi har valgt ikke at forlænge den skærpede strafzone, der for en uge siden blev indført i Gellerupparken.

Efter uroligheder i Gellerupparken indførte Østjyllands Politi en strafskærpelseszone i området. Den zone er nu ophævet.

Efter flere dage med stenkast mod politiet, ildspåsættelser og generel uro i Gellerupparken i Aarhus Vest, indførte Østjyllands Politi mandag 8. juni klokken 22:00 en skærpet strafzone i Gellerup.

Den zone har politiet nu valgt ikke at forlænge. Det betyder, at zonen ophører fra tirsdag 16. juni kl. 16.00.

Læs også Naboer frygter trafikkaos ved nyt stort feriecenter

Den skærpede strafzone betød, at straffen for bestemte former for kriminalitet, som for eksempel hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven som udgangspunkt ville blive fordoblet, hvis den blev begået inden for zonen.

Vi er klar til at indføre zonen igen, hvis det bliver nødvendigt.

Martin Løye, politiinspektør, Østjyllands Politi

- Det er vores oplevelse, at strafzonen har haft den effekt, vi gerne ville se. Men vi ved også, at det er en kombination af myndighedernes arbejde og et samarbejde med hele området derude, fortæller politiinspektør ved Østjyllands Politi, Martin Løye, til TV2 ØSTJYLLAND.

Klar til at genindføre zonen 

Østjyllands Politi var i forrige weekend massivt til stede i Gellerup efter flere episoder med kasteskyts, ildspåsættelser og generel uro.

Urolighederne opstod, efter politiet fredag 5. juni skød en knivbevæbnet 52-årig mand i benet i forbindelse med en Stram Kurs-demonstration i Gellerupparken. Det skabte mange uroligheder i området. 

Den skærpede strafzone gik i det område, der er rammet ind af Åby Ringvej, Silkeborgvej, Edwin Rahrs Vej, Hejredalsvej og Røgelvej. Foto: Østjyllands Politi

Den skærpede strafzone blev indført i håbet om at forhindre fremtidige kriminelle handlinger og på den måde genskabe trygheden i området.

- Vi synes ret hurtigt, at roen blev genetableret i området. Vi har været klar til at skride ind, og vi har haft ganske få sager, men slet ikke nogen scenarier i nærheden af det, der var årsagen til zonen.

- Når det så er sagt, så er vi klar til at indføre zonen igen, hvis det bliver nødvendigt, lyder det fra politiinspektør, Martin Løye.

Læs også Mand fundet død – nu er to mænd varetægtsfængslet

Fremadrettet vil politiet følge udviklingen i Aarhus Vest nøje.

- Vi håber, at vi kan fastholde den her normalitet i området, men ellers vil vi vurdere, hvilke midler vi må tage i brug, fortæller politiinspektøren.