Fem brande i Aarhus i nat: Politiet formoder de er påsatte

Brandvæsenet havde travlt natten til onsdag, hvor de natten igennem måtte slukke mindre brande i containere, skure og udhuse.

Natten til onsdag slukkede brandvæsenet en brand i en container på Hans Broges Vej, der ligger som en sidegade til JP. Larsensvej i det vestlige Aarhus. Foto: Per Øxenholt

Hele fem gange natten til onsdag måtte brandvæsenet rykke ud for at slukke mindre brande. 

- Der har været travlt i nat. Der har været fem brande i Aarhus mellem kl. 2.33 og kl. 5.28, fortæller indsatsleder Søren Møller. 

Brand på Fuglebakkevej natten til onsdag

De fem brande var mindre brande i mindre bygningsdele væk fra beboelse. 

- Det var nogle containere, skure og et udhus, der var brand i, lyder det fra indsatslederen. 

Østjyllands Politi formoder, at brandene er påsatte. 

- Der var en brand i en affaldscontainer på Frederik Barfoeds Vej, som bredte sig til et halvtag. Den regner vi med, er påsat, fortæller Jakob Christiansen, der er pressemedarbejder ved Østjyllands Politi. 

Det samme gælder brande i fire containere på JP. Larsens vej i Brabrand. 

- Klokken 03 kører en patrulje forbi Fuglebakkevej i Aarhus Vest og ser ild i to affaldscontainere, der har bredt sig til noget buskads. Vi formoder at de brande også er påsat. 

Brandvæsenet slukkede fem mindre brande i Aarhus natten til onsdag. Det var på P. Hiorts Lorentzensvej, Frederik Barfoeds Vej, Fuglebakkevej, Morten Eskesensvej og Hans Broges Vej/JP Larsens Vej. Markørerne her på kortet er plottet ind på de veje, hvor brandene var, men ikke ved de præcise husnumre, da vi ikke kender dem.  

Ukendte gerningsmænd

De fem brande fordeler sig på fem forskellige adresser, der dog har det til fælles at de alle ligger i det vestlige Aarhus. 

Læs også Bundsgaard om Gellerup: - Ballademagere skal ikke ødelægge vores planer

Ingen af brandene er opstået i den skærpede strafzone omkring Gellerup. 

Brand på Frederik Barfoeds Vej natten til onsdag

Politiet ved ikke med sikkerhed om de mange påsatte brande relaterer sig til den uro, der herskede i Gellerup i weekenden, hvor der blev affyret fyrværkeri mod politiet, men de er opmærksomme på muligheden.  

Læs også 25-årig blev dræbt i Tilst - tre mænd varetægtsfængslet

- Vi har ikke fået fat på gerningsmændene og ved derfor ikke, om brandene relaterer sig til urolighederne i Gellerup, men vi er opmærksomme på, at der har været flere brande i nat i det vestlige Aarhus, siger Jakob Christiansen, der er pressemedarbejder i Østjyllands Politi. 

Derfor vil politiet fortsætte arbejdet med stor synlighed i den vestlige del af Aarhus.

- Vi kommer stadig til at være synlige i hele Aarhus Vest, lyder det.