Dronningens 80-års fødselsdag markeres med nye frimærker

Portrættet til frimærket er taget under majestætens sommerferie på Marselisborg Slot.

Det store portræt er nyt og fotograferet til gengivelse på frimærket. Foto: Foto: Erik Petersen/Ritzau Scanpix, Vagn Hansen/ Ritzau Sc

Fem frimærker med blandt andet motiver fra dronningens fotosamling markerer skal markere 80-års fødselsdag.

I anledning af, at dronning Margrethe senere i år fylder 80 år, har PostNord lanceret en række nye frimærker med vigtige nedslagspunkter i hendes liv.

Læs også Frederik og Mary på museum: Glade og smukke mennesker

Udvalgt af dronningen

Motiverne på de fem frimærker er blandt andet udvalgt fra dronningens private fotosamling. Det oplyser PostNord Danmark i en pressemeddelelse.

- Vi har set H.M. Dronningen på frimærke, siden hun som etårig prinsesse sad på armen af sin mor. Nu nærmer regenten sig 80 år, og naturligvis skal den store fødselsdag også fejres med nye frimærker.

- Og det er nogle helt særlige af slagsen, hvor dronningen har stået for udvælgelsen af motiverne, siger Martin Pingel, chef for frimærker i PostNord Danmark.

Dronning fejrede sin 79 års fødselsdag på Marselisborg Slot. Det er også her fotografiet til 80 års fødselsdagsfrimærket er taget. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Fotograferet i Aarhus

Mens fire af frimærkerne viser centrale begivenheder i dronningens liv, er det femte og største af dem et portræt fotograferet i sommer i havestuen på Marselisborg Slot. Portrættet er direkte gengivet på frimærket.

Dronningen er den monark, der oftest har været portrætteret på danske frimærker. I alt er det blevet til ikke færre end 158 frimærker skabt ud fra 26 forskellige malerier, tegninger og fotos.

Dronningens fødselsdag er 16. april.