Frederik og Mary på museum: Glade og smukke mennesker

Kronprinsparret var på Museum Jorn før deres store prisuddeling

01:36

I aften uddeles Kronprinsparrets Priser, som er en uddeling, der hylder og hædrer præstationer indenfor kultur og sociale indsatser. 

Det sker i Jysk Musikteater i Silkeborg, men inden det kom så vidt, var der rundtur på Museum Jorn, hvor blandt andre borgmester Steen Vindum (V) var på plads. 

Læs også Kronprinsparret hædrer fantasifuldt dj-kollektiv

- Jeg forventer, at vi får et kronprinspar i topform at se. Det er nogle glade og smukke mennesker, som også er sjove at være sammen med, og jeg tror, at vi får nogle hyggelige timer sammen, siger Steen Vindum.

FIk en guidet tur

Kronprinsparret fik en guidet rundtur, og de var ifølge museumsdirektøren et glimrende publikum. 

Læs også Mary og Frederik i Silkeborg til Jorn og prisuddeling

- Spørgsmålene og nysgerrigheden var dejlig. Det er præcis sådan, vi gerne vil have, at vores publikum reagerer, siger museumsdirektør Jacob Thage.

Kronprins Frederik blev ikke udsat for de længere interview i dag, men han nåede da at udtrykke sin begejstring for Asger Jorn, den østjyske kunstner, der har lagt navn til Museum Jorn. 

Kronprinsparret besøger lørdag Museum Jorn i Silkeborg. Her så de museets samling af Asger Jorn, udstillingen om Per Kirkeby og den aktuelle udstilling af den amerikanske kunstner Cindy Sherman, hvis fotos kronprinsparret her ses ved. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Det gør en stolt, at vi har en stor kunstner som ham, siger kronprins Frederik.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.