Donation opfylder ældres store ønske - nu kommer de ud i naturen

Naturoplevelser står øverst på ønskelisten blandt de ældre borgere på Plejehjemmet Sifsgård. Det er nu blevet en realitet takket være en donation fra TrygFonden.

Mandag gik turen til Aarhus Havn og sluttede med kaffe i Domen.

Sjældne svampe, fuglelyde og skiftende årstider er ikke længere noget de ældre på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj kun kan opleve fra plejehjemmets vinduer.

Læs også Øl, øl og atter øl: Plejehjem fejrer Øllets Dag til stor glæde for beboerne

- Vi har nogle borgere, der har ønsket at komme mere ud i naturen, men også tænkt, at det ikke var muligt, siger besjælingskonsulent på Sifsgård, Line Elmstrøm Poulsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Med donationen på 157.400 kroner fra TrygFonden har borgerne nu fået muligheden for at lære en masse om naturen og udforske de skiftende årstider med hjælp fra en naturvejleder.  

Jeg får nogle gode oplevelser sammen med andre, og det giver noget hele vejen igennem.

Jørn Adamsen, beboer, Sifsgården

- Det er superdejligt, at de har lyst til at støtte vores projekt og give borgerne muligheden for at generobre naturen, så de ikke sidder så meget herinde, siger Line Elmstrøm Poulsen. 

Stort ønske fra borgerne

I samarbejde med en gruppe borgere og med udgangspunkt i plejehjemmets egen undersøgelse om borgernes trivsel fik Line Elmstrøm Poulsen idéen til at tage ud i naturen.

- Det er gåture og busture, der står øverst på ønskelisten. Det er vigtigt for mange at få et afbræk ved at komme uden for plejehjemmets fire vægge.

Hver anden uge tager plejehjemmets beboere på udflugt i naturen. 

Muligt for alle

Mandag er flere borgere taget til Aarhus Havn og Domen med plejehjemmets minibus, der har givet mange gode oplevelser. 

Læs også Vild drejning: Pædagog-medhjælper får alligevel sit job tilbage

- Jeg får nogle gode oplevelser sammen med andre, og det giver noget hele vejen igennem, siger Jørn Adamsen, der har været med på tur seks gange. 

Signe Bøgh Tonnesen, der er naturformidler og tilknyttet Sifsgård, planlægger udflugter for de ældre hver anden uge. De andre uger står hun bag arrangementer på plejehjemmet, så andre, der ikke har mulighed for at komme ud, også lærer noget om naturen. 

Læs også Nu åbner ny gade - men dens striber kræver en forklaring

- Ideen er at give dem nogle andre oplevelser og at få nogle nye fortællinger, siger Signe Bøgh Tonnesen. 

Indtil videre har de ældre blandt andet været ved Moesgaard Strand, i Væksthusene og været til foredrag om ulve. På mandag er der planlagt en skovtur for Sifsgårdens beboere.