AGF klar med virtuelle tribuner til lokalopgør mod Randers

Det bliver med en noget anderledes form for tilskuere, når AGF og Randers FC genåbner Superligaen i slutningen af maj.

Selvom tilskuerne ikke må være fysisk tilstede på stadion, kommer de altså til at være det vituelt, når Superligaen genoptages med opgøret mellem AGF og Randers FC. Foto: AGF

Torsdag blev der indgået en aftale på Christiansborg, som får Superligafodbolden tilbage på programmet inden længe.

Kampene bliver sendt på tv, men skal dog afvikles uden tilskuere på stadion. 

Læs også AGF-boss glæder sig til Superliga-genstart

Når (gen)åbningskampen mellem Randers FC og AGF spilles i slutningen af maj, bliver det dog alligevel ikke helt uden tilskuere. Der kommer nemlig til at være virtuelle tilskuere på tribunerne. Det oplyser AGF i en pressemeddelelse. 

I det, der beskrives som "verdens første virtuelle tribuner', kan fans samles på forskellige tribuneafsnit på videoplatformen Zoom, hvor man kan følge med i kampen sammen. 

I alt er der 22 forskellige afsnit, man kan vælge imellem. Randers-fans kan altså vælge at 'sidde' sammen med andre Randers-fans, men AGF-fans kan nyde kampen sammen på andre virtuelle tribuner - ligesom på et almindeligt fodboldstadion.

- Det er på mange måder en historisk kamp, vi spiller mod Randers FC, fordi det bliver den første turneringskamp i lang tid. Det fejrer vi med et historisk digitalt initiativ, og vi er stolte over at være den første klub i verden, der afprøver det, siger AGF-direktør, Jacob Nielsen, til klubbens hjemmeside. 

Han håber, at tiltaget kan inspirere andre klubber. 

- Nu ser det ud til, at vi desværre må undvære tilskuere i et stykke tid, så måske vi kan inspirere til et lignende initiativ hos andre klubber, der kan få glæde af det i den kommende tid, siger han. 

Indgår i tv-produktionen

Til kampen bliver der opstillet en række storskærme midt for banen på Ceres Park, og her vil spillerne kunne se de fans, der ser med hjemmefra. 

De virtuelle tribuner vil desuden indgå i tv-produktionen af kampen, som bliver vist på Canal 9. 

- Vores ambition som rettighedshaver er at inddrage fansene så meget som muligt. I den ånd giver det her gode og innovative initiativ rigtig god mening. Det er godt tænkt, og vi glæder os til at indarbejde det i vores dækning af kampen, siger ledende redaktionschef hos Discovery Networks, Søren Klæstrup, til AGFs hjemmeside. 

Hvis man vil have plads på en af de online tribuner, kan man hente en billet på AGFs hjemmeside. 

02:31

VIDEO: Det er ikke meget fodbold, der bliver spillet på Ceres Arena i Aarhus i øjeblikket. Så i stedet har AGF nu meldt sig på banen sammen med Føtex for at bruge lidt af deres overskydende tid på at give tilbage til de ældre og særligt udsatte aarhusianere. 

Luk video