AGF-boss glæder sig til Superliga-genstart

AGF-direktør Jacob Nielsen glæder sig til, at Superligaen bliver sparket i gang igen.

AGF-direktør Jacob Nielsen.

Inden længe ruller Superliga-bolden igen på de østjyske stadions, og selvom det bliver uden tilskuere, ser man hos AGF frem til at komme i gang igen. 

- Det vigtigste er, at man kommer i gang og får afviklet den her turnering på en så sportslig fair måde, som muligt. Men man må aldrig glemme, at fodbolden er her kun, fordi der er fans og tilskuere til kampene, og det savner vi jo, siger Jacob Nielsen, direktør i AGF, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også AGF klar med virtuelle tribuner til lokalopgør mod Randers

- Jeg håber selvfølgelig, at vi også snart kan få åbnet, så vi kan have tilskuere igen, så vi ikke skal igennem alle runder henover sommeren uden tilskuere, siger han. 

Han fortæller, at spillerne er helt klar til at komme i gang med sæsonen igen. 

- Jeg var lige derude i morges, og de er jo ellevilde. De glæder sig så meget til at komme i gang og er super glade for at kunne mødes igen, siger Jacob Nielsen.

Banen er kridtet og klar til kamp i Aarhus.

Første kamp med virtuelle tilskuere

AGF genstarter sæsonen i slutningen af maj på hjemmebane mod rivalerne fra Randers FC, og denne kamp bliver faktisk afviklet med en form for tilskuere. 

I det, der beskrives som "verdens første virtuelle tribuner', kan fans samles på forskellige tribuneafsnit på videoplatformen Zoom, hvor man kan følge med i kampen sammen. 

- Det fællesskab, som man savner ved at være på stadion, prøver vi på bedst mulig måde at oprette her, siger Jacob Nielsen. 

Til kampen bliver der opstillet en række storskærme midt for banen på Ceres Park, og her vil spillerne kunne se de fans, der ser med hjemmefra. 

- Det vil sige, at ved en scoring eller brændt chance vil du kunne se og fornemme ærgrelsen eller juble sammen med dem, siger Jacob Nielsen. 

Det endelige tidspunkt for kampen mellem AGF og Randers FC er endnu ikke fastlagt. 

Det bliver med tomme sæder, når sæsonen genoptages på Ceres Park.