Markant vejrskifte på vej

I løbet af ugen kan der lokalt komme nattefrost.

En mild uge lakker mod enden.

En uge, der blandt andet bød på en rekordvarm nat så sent på året, og hvor middeltemperaturen har ligget et stykke over det normale.

Men nu kigger vi ind i en ny uge, hvor det milde vejr langsomt bliver afløst af køligere vejr.

Dag for dag får dagstemperaturen et lille nøk ned ad. Og mens ugen begynder med op til 12 grader mandag, så vil man flere steder midt i næste uge nå under 10 grader på termometret i dagstimerne.

Samtidig kan der måske lokalt komme lidt let nattefrost i løbet af ugen.

Foruden det køligere vejr vil den kommende uge også i perioder byde på byger.

5-døgnsprognosen fra 1. november til 5. november. Ustadig uge med byger og efterhånden køligere i dagstimerne. Nætterne kan også snart byde på let nattefrost igen.
5-døgnsprognosen fra 1. november til 5. november. Ustadig uge med byger og efterhånden køligere i dagstimerne. Nætterne kan også snart byde på let nattefrost igen. Foto: TV 2 Vejret

Ugen starter mildt

Resterne af en front ligger fortsat over de østlige egne, der mandag morgen kan give en våd tur på arbejde. Det forventes, at regnen i løbet formiddagen giver slip.

Herefter er det primært i den nordvestlige del af Jylland, at en række byger kan drive forbi i dagens løb. Det er også her, det bliver mest blæsende med op til frisk til hård vind fra syd i det vestlige Jylland. Mindre blæsende bliver det mod øst.

I resten af landet forventes en mandag med tørvejr og en del skyer på himlen, men i perioder kan der også blive plads til lidt solskin.

Temperaturen kommer fortsat til at ligge i den milde ende med 10 til 12 graders varme.

Prognose mandag. Byger i øst og op ad dagen byger i vest. Mulighed for lidt sol og op til 12 grader.
Prognose mandag. Byger i øst og op ad dagen byger i vest. Mulighed for lidt sol og op til 12 grader. Foto: TV 2 Vejret

Køligere luft på vej

Efterhånden begynder et lavtryk vest for Norge at sende køligere luft ned mod Danmark. Tirsdag bliver det da også en grad køligere end mandag med 10 til 11 grader, når det er varmest.

Ellers bliver det en tirsdag med plads til lidt eller nogen sol. Dagen igennem vil der dog i det vestlige Jylland kunne blive dannet byger.

I den anden ende af landet forventer prognoserne, at et lavtryk tager en tur forbi Bornholm med regulært efterårsvejr i form af både skyer og regn.

Prognose tirsdag. Enkelte byger og op til 11 grader. Køligere luft fra nordvest begynder at blive sendt ned til Danmark.
Prognose tirsdag. Enkelte byger og op til 11 grader. Køligere luft fra nordvest begynder at blive sendt ned til Danmark. Foto: TV 2 Vejret

Under 10 grader flere steder fra onsdag

Natten til onsdag lægger vinden sig betydeligt. Det betyder, at temperaturen kan komme ned i nærheden af frysepunktet. Og skulle det klare op, kan lidt let nattefrost ikke udelukkes. Størst sandsynlighed for nattefrost findes blandt andet i lavninger langs den jyske højderyg.

Bliver vi ved temperaturen, vil den i løbet af dagstimerne holde sig mellem 8 og 10 grader. Noget køligere end hvad vi har været vant til på det seneste.

Der bliver ikke plads til meget sol, og dagen igennem vil der kunne komme byger.

Prognose onsdag. Enkelte byger og op til 10 grader.
Prognose onsdag. Enkelte byger og op til 10 grader. Foto: TV 2 Vejret

Samme vejrtype torsdag

Natten til torsdag er der igen risiko for let nattefrost, inden der venter en dag med kun få byger og perioder med plads til solen.

Temperaturen når ligesom onsdag op mellem 8 og 10 grader, mens vinden bliver svag.

Prognose torsdag. Enkelte byger og op mellem 8 og 10 grader.
Prognose torsdag. Enkelte byger og op mellem 8 og 10 grader. Foto: TV 2 Vejret

I slutningen af næste uge ser det noget mere ustadigt ud med flere byger på programmet og tiltagende vind. Til gengæld kan temperaturen måske igen komme op over 10 graders varme.