'Anus Boy': Kandidats plakater udsat for hærværk

Byrådskandidat Janus Boyes (S) valgplakater har fået en noget anderledes betydning.

'Anus Boy'.

Det lyder mere som et øgenavn, end en politiker, der stiller op til kommunalvalget. 

Det er ikke desto mindre, hvad der står på flere af socialdemokraten Janus Boyes plakater, der hænger rundt omkring i Aarhus. 

Oprindeligt stod der selvfølgelig blot hans navn, men nogen har tilsyneladende pillet ved plakaterne og afbleget det første og sidste bogstav, og ja, så har betydningen ændret sig markant. 

- Min første tanke var, om der er nogen, der virkelig ikke kan lide mig, siger Janus Boye (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at det umiddelbart drejer sig om en tre-fire af hans plakater. 

- Egentlig er det jo slet ikke ok, fordi det er hærværk. Jeg tror, der er nogen, der har været ude med noget slettelak, siger han. 

Ikke et medie-stunt 

Janus Boye fik besked om de ændrede plakater af en borger, der sendte ham et billede på Messenger i tirsdags. 

 - Der var nogen der sagde, at jeg lagde op til det, fordi jeg selv har skrevet et budskab på med noget, der ligner sprittusch.

Selvom byrådskandidaten var træt af 'drengestregerne' i starten, så lever han med, at enkelte af hans plakater er blevet ændret.

- Jeg tager det med oprejst pande. Det er sådan det er, og især også når man bor i byerne. Jeg havde tænkt, om jeg ikke skulle gå ned og skifte den ud, men det har jeg ikke fået gjort. 

Plakaterne er jo gået viralt og har været ude i flere medier. Er det noget, du har gjort med vilje for at få omtale?

- Det er det ikke. Du er ikke den første, der har spurgt om, at jeg har gjort det med vilje. Jeg synes ikke, det er så fedt at hænge i lygtepælen, hvor der står "røv-dreng". Jeg vil hellere tale om børnene, skolerne og mine andre mærkesager, Janus Boye (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Så du har ikke noget med det at gøre? 

- Nej. Og jeg havde ikke regnet med, at det ville komme så langt. For eksempel at Anders Hemmingsen har delt det på Instagram.