Forårsvarme på vej - men fordelingen er ulige

På mandag vil dele af Danmark få knap 20 grader, mens andre må nøjes med 10.

April er kendt som den måned, hvor vejret ændrer sig mest og hurtigst. Sådan ser det ud igen i år.

På bagsiden af den koldfront, der passerer torsdag, vil der komme lokale slud- og snebyger. Men allerede i weekenden bliver vejret igen forårsagtigt, og på mandag kan temperaturen nå op i nærheden af 20 grader.

Mandagen byder på flot forårsvejr, men det er langt fra alle, der får små 20 grader. I et bånd op gennem Jylland når temperaturen op mellem 16 og 19 grader, mens det er markant koldere ved kyster med pålandsvind.

Prognose af temperatur mandag 6. april. Temperaturer generelt mellem 14 og 18 grader, men markant koldere nær kyster med pålandsvind.
Prognose af temperatur mandag 6. april. Temperaturer generelt mellem 14 og 18 grader, men markant koldere nær kyster med pålandsvind. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Årsagen er havtemperaturen, som i øjeblikket er mellem fem og otte grader. Stedvist vil vinden være op til frisk, og det betyder, at lufttemperaturen nær kysterne er påvirket af det kolde vand.

Prognose af temperatur i Europa fredag klokken 15
Prognose af temperatur i Europa fredag klokken 15 Foto: Grafik - TV 2 Vejret

Kold fredag i hele Europa

I øjeblikket er der langt til forårsvarmen, så det kan være svært at forestille sig 18-20 grader.

Fredag byder på blæsende nordvestenvind og fire til syv grader. Der kommer enkelte byger, som kan være med slud og hagl. På ovenstående vejrkort kan man se, at vi skal helt ned til Middelhavet for at ane forårsvarme.

Smukt weekendvejr og langsomt lunere

I weekenden vil et højtryk præge vejret i Danmark, så der kommer gode solperioder og aftagende vind. Lørdag er det endnu ret koldt, og en enkelt byge kan ikke udelukkes. Termometrene vil vise mellem seks og ni grader.

Prognose af temperatur i 1,5 kilometers højde og tryksystemer. Højtrykket sørger for mere stabilt vejr til Danmark. Lavtrykket i Atlanterhavet virker som en varmepumpe, der sender varm forårsluft op gennem Europa fra syd.
Prognose af temperatur i 1,5 kilometers højde og tryksystemer. Højtrykket sørger for mere stabilt vejr til Danmark. Lavtrykket i Atlanterhavet virker som en varmepumpe, der sender varm forårsluft op gennem Europa fra syd. Foto: Grafik - TV 2 Vejret

Søndag vil Syd- og Vestjylland få op til 14 grader. Nær kyster med pålandsvind og på Bornholm får temperaturen dog svært ved at nå over ti grader.

Først på dagen kan det være ret skyet, og himlen bliver nok også mere mælkehvid end blå i eftermiddagstimerne.

Prognose af temperatur søndag eftermiddag. Varm luft fra syd trækker op over Danmark.
Prognose af temperatur søndag eftermiddag. Varm luft fra syd trækker op over Danmark. Foto: Grafik - TV 2 Vejret

På nedenstående grafik kan man se, hvordan varmen trækker op over Vesteuropa. Der er ikke langt til de 20 grader. Den lune luft bevæger sig fortsat mod nord, og derfor bliver det varmt på mandag.

Prognose af temperatur i Europa søndag eftermiddag
Prognose af temperatur i Europa søndag eftermiddag Foto: Grafik - TV 2 Vejret

Efter mandag bliver prognoserne mere usikre, men det tyder godt for påsken. Selvom en koldfront antagelig vil passere natten til tirsdag, så vender varmen hurtigt tilbage. Påsken vil antagelig byde på 20 grader.

Femdøgnskema fra 3. til 7. april.
Femdøgnskema fra 3. til 7. april. Foto: Grafik - TV 2 Vejret

 

P1000608

Politiet bekræfter: 20-årig død efter brutalt overfald

Untitled collage (1)

Ikea tilbagekalder flere varer: Kan give forbrændinger

Lilleøre

God nyhed til pendlere: Ny færge sejler igen tirsdag

Britta Andersen Gammel Estrup

play Høj incidens truer i Norddjurs: - Jeg er bare meganervøs

Christian Budde

play Ny Venstre-spids langer ud efter borgmester: Mangler mod og visioner

Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

Dagens mest læste