Seks mænd fængslet: Politiet fandt 63 kilo skunk i to laboratorier

Seks personer fængslet i fire uger ved retten i Herning. Politiet sigter dem for omfattende skunkproduktion i to laboratorier i Jylland.

Seks personer er sigtet for at producerer skunk i et laboratorie i Sporup ved Hammel og i et andet laboratorie i Give.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Torsdag eftermiddag blev seks mænd i alderen 26 til 40 år fængslet i fire uger ved et grundlovsforhør ved Retten i Herning.

De er sigtet for omfattende produktion af skunk i to laboratorier. Det ene på en adresse ved Give og det andet på en adresse i Sporup ved Hammel.

Læs også Oversvømmet på begge sider af hækken - Ægtepar kan ikke klare mere

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, men i følge anklager Iben Bøttker fra Midt- og Vestjyllands Politi, er de seks personer sigtet for at producere i alt 63,3 kilo skunk i de to laboratorier.

- Politiet fandt en masse planter, men også en hel del der var høstet, siger anklageren.

Tre af de anholdte her fra landsdelen

De seks mænd er alle danskere. To kommer fra Ikast, en fra Videbæk, en fra Sporup og en fra Give. Og så er der en uden kendt adresse.

Læs også Fare for kollaps: Nu kan ny rutebilstation endelig blive realitet

Da grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, vil anklageren ikke fortælle, hvad der førte politiet på sporet af de seks personer, eller om de har haft dem under observation i længere tid.

- Når dørene blev lukket, kan det skyldes, at der kan være medgerningsmænd på fri fod. Det kan også være fordi, der kan være aftagere af det her skunk på fri fod, siger anklager Iben Bøttker fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den ene af de seks erklærede sig i retten delvis skyldig, den fem andre nægter sig skyldige.

Retten valgte at fængsle de seks mænd frem til 27. november. Tre af dem modtog fængslingen, mens de tre andre udbad sig betænkning, om de ville kære.

Læs også Fremtidens håndværkere bygger i hamp