Kroejer står alene med millionregning: - Det er ikke fair

Ejeren af Svostrup Kro ved Silkeborg får ikke hjælp til at dække størstedelen af udgifterne efter oversvømmelse. Det har Stormrådet slået fast.

05:36

VIDEO: Store mængder regn i efteråret 2019 fik Gudenåen til at løbe over sine bredder, og det fik store konsekvenser for Svostrup Kro ved Silkeborg. Video: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Dragan Sljivic har fået medhold af Stormrådet - og så alligevel overhovedet ikke. Stormrådet har nemlig bestemt, at det er en 20-års hændelse, der oversvømmede Svostrup Kro nordøst for Silkeborg sidste år.

Læs også Ekstra vådt år får Gudenåen til at flyde over: Kro drukner lige nu i vand

Problemet er bare, at Stormrådet kun vil dække de direkte vandskader og ikke følgeskader som fugt i kroens bygninger.

- Stormrådet dækker kun dér, hvor vandet er nået til, men fordi jeg har pumpet vand ud og forsøgt at holde vandet væk fra selve kroen, så bliver jeg teknisk set straffet – og alligevel skulle jeg forsøge at holde vandet ud, fordi det er ulovligt ikke at beskytte sig, forklarer Dragan Sljivic.

Med andre ord føler han, at han ikke kunne gøre noget anderledes. Og det har foreløbigt kostet ham på den gode side af en million.

Hvad er en 20-års hændelse? 

En 20-års hændelse betyder, at man har en vandstand, der er så sjældent høj, at den statistisk kun kan forventes at ske hvert 20. år.

 

Kilde: DMI

Dækker cirka 110.000 kroner

Ud fra de skader, der er sket på og omkring kroen, vil Stormrådet betale omkring 110.000 kroner. 

- Det er ikke fair. Det eneste, jeg har tilbage, er udgifter. Det bliver hårdt. Så må jeg droppe sommerferien de næste ti år for at kunne betale. Noget i den retning.

- Jeg er ikke særlig imponeret i forhold til de regler, der er i forhold til Stormrådet. Den ene dag bliver jeg glad, fordi det er en 20-års hændelse, og den næste dag bliver jeg skuffet, fordi rådet ingenting dækker, uddyber kroejeren. 

Stormrådet bekræfter over for TV MIDTVEST kroejerens forståelse af reglerne, men vil i øvrigt ikke kommentere den konkrete sag.

03:58 Luk video