Direktør om drabsdømt slagter: - En ganske normal medarbejder

Henrik Krogh Rasmussen fra Randers blev anholdt på sit arbejde, slagteriet Himmerlandskød i Aalestrup. Himmerlandskød har ikke på noget tidspunkt igangsat kriseberedskab.

Udgivet Opdateret
Navneforbuddet i sagen er nu ophævet, hvorfor TV2 Nord oplyser navnet på den dømte. Foto: Per Frank Paulsen/TV2 Nord

Onsdag eftermiddag blev 54-årige Henrik Krogh Rasmussen kendt skyldig i drabet på Hanne With ved Københavns Byret.

Han idømmes 11 år og seks måneders fængsel.

Da den 54-årige mand den 6. februar i år blev anholdt og sigtet for drabet, arbejdede han på det nordjyske slagteri Himmerlandskøds afdeling i Aalestrup. Henrik Krogh Rasmussen startede på slagteriet i Aalestrup i september 2022. Før det var han ansat på Himmerlandskøds slagteri i Hadsund, som nu er lukket.

- Vi har haft ham ansat og tager dommen til efterretning. Men han blev bortvist, da han blev anholdt, og han er ikke længere tilknyttet os, lyder det onsdag fra direktør hos Himmerlandskød, Lars Andersen.

54-årige Henrik Krogh Rasmussen er blevet dømt for drabet på Hanne With. Drabet blev begået nytårsnat 1990.

Ganske normal

De har på arbejdspladsen ikke oplevet et behov for krisehjælp til de ansatte.

- Selve anholdelsen foregik meget stille og roligt, og vi har ikke set yderligere grund til at sætte et beredskab i gang i forhold til at bearbejde selve episoden med anholdelsen og det efterfølgende med vores medarbejdere.

Tilbage i februar snakkede TV2 Nords reporter med flere tætte kollegaer til den nu dømte, og de beskrev ham som en "ganske normal fyr, man kunne joke med".

Den beskrivelse genkender direktøren.

- Der har ikke været noget at påpege i hans tid som medarbejder. Han har været en ganske normal medarbejder, siger Lars Andersen. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her