Jan kommer hospitaler til undsætning: Genoptager produktion efter 12 år

Jan Erik Jensen genoptager nu en gammel produktion af ansigtsmasker i Mørke - for der er brug for flere værnemidler til sundhedspersonalet.

Mange kender nok tanken, der strejfer én, når man vælger at gemme noget, som nok burde være blevet smidt ud:

Det kan jo være, at jeg får brug for den en dag!

Ofte er det ikke tilfældet – men for Jan Erik Jensen kommer netop denne tankegang nu det danske sundhedsvæsen til gode.

quote Vi ville bevare produktionslinjen, så vi kunne starte op igen, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.

Jan Erik Jensen

I 35 år har hans firma ICAN A/S produceret ansigtsmasker og andet beskyttelsesudstyr, og frem til 2008 foregik produktionen i den østjyske by Mørke – men fordi det var billigere at producere i Kina, blev produktionen flyttet dertil.

Produktionslinjen i Mørke valgte han dog at bevare.

- Dengang var det meget oppe i tiden med, at der kunne komme en handelskrig med Kina. Derfor ville vi bevare produktionslinjen, så vi kunne starte op igen, hvis det en dag skulle blive nødvendigt, siger Jan Erik Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hospitaler har kun værnemidler til en uge

Og nu er det netop nødvendigt at genoptage produktionen i Mørke – for om en uge kan Region Midtjylland komme til at mangle masker, der skal beskytte sundhedspersonalet, hvis ikke masker fra Kina snart bliver sendt afsted.

- Håndsprit og handsker har vi meget af, men vi har ikke mange masker af den type, vi skal bruge. Vi har kun til en uge. Hvis maskerne fra Kina ikke snart bliver sendt afsted, så ved jeg simpelthen ikke, hvad jeg gør, siger koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Jan Erik Jensen er klar til at hjælpe regionen, og lige nu arbejder han på at få produktionen i Mørke til at køre igen så hurtigt som muligt.

- I dag ankom en pakke fra Tyskland, som indeholder prøver, der skal bruges til at lave en testmodel af den ansigtsmaske, der nu skal sættes i produktion. Den skal opfylde kravene til den type maske, som hospitalerne i Danmark har akut behov for, siger Jan Erik Jensen.

Ifølge Jan Erik Jensen vil hans produktionslinje kunne lave 12.000 masker i døgnet på treholdsskift.

Genansættelser og bestillinger

Dét, at produktionen nu bliver sat i gang igen, har betydet, at Jan Erik Jensen har kunnet genansætte nogle af de medarbejdere, der blev fyret, da produktionen rykkede til Kina.

- Samlet set kræver det 30 nye medarbejdere for at kunne producere ansigtsmaskerne i døgndrift, siger Jan Erik Jensen.

VIDEO: Jan Erik Jensen vil starte en 12 år gammel produktionslinje op for at hjælpe det danske sundhedsvæsen.

Så snart den gamle produktionslinje er oppe at køre igen er blandt andet Region Midtjylland klar til at sende en bestilling afsted.

- Vi vil meget gerne i dialog med ham om det – så han er meget velkommen til at kontakte mig. Så skal jeg nok sørge for, at det kommer ind i det rigtige flow, siger afdelingschef for indkøb og Medico Teknik i Region Midtjylland, Dorthe Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.