Far til tre om besparelser: - Foruroligende, at der ikke er styr på det

Syddjurs skal nu og her spare 75 millioner kroner. Også børneområdet ser ud til at blive ramt af besparelser.

Som far til tre er det svært ikke at blive bekymret, når man hører, at ens kommune har tænkt sig at spare 2,9 millioner kroner på daginstitutioner.

- Jeg synes, at det er foruroligende, at vores kommune ikke har mere snor i økonomien. Der var også besparelser i efteråret ovenpå det seneste budgetskred. Jeg synes, det er en meget uheldig udvikling, man har gang i her, siger Torben Salomonsen fra Knebel til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Sporene skrammer jo fra sidste år, så når vi griber ind nu, er det et forsøg på rettidig omhu.

Ole Bollesen, borgmester i Syddjurs Kommune

Syddjurs Kommune har netop besluttet at spare 75 millioner kroner i år. Sidste år endte kommunen med et underskud på 134 millioner kroner.

- Jeg ved ikke, om 75 millioner er nok, men det tror jeg. Vi satser på, at det kan give en kasseopbygning. Sporene skrammer jo fra sidste år, så når vi griber ind nu, er det for ikke at komme i samme situation. Det er et forsøg på rettidig omhu, siger borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Forventer ikke at skære på daginstitutioner

Selvom det på papiret ligner, at kommunen vil spare 2,9 millioner kroner i år på området, forsikrer borgmesteren, at det ikke vil komme til at ske i praksis.

- Vi forventer ikke, at der bliver skåret på daginstitutioner og skoler. De 2,9 millioner kroner er en teknisk tilretning, siger borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Ole Bollesen tror, at mange andre kommuner bliver nødt til at lave besparelser som følge af coronakrisen.

Borgmesteren kalder det i stedet et forsøg på intelligente besparelser.

- Vi forsøger at tænke intelligent. Vi kigger på, hvor vi kan spare på for eksempel administrationen, uden at det netop går ud over daginstitutioner og skoler. Vi lukker for eksempel heller ikke plejehjem, siger han.

Coronakrisen rammer alle kommuner

Syddjurs Kommune regner med at blive hårdt ramt af coronakrisen.

- Vi er en turistkommune, og derfor kan det blive værre for os, end for andre. Vi får noget kompensation fra staten, men vi ved ikke, hvor meget, siger borgmesteren og uddyber:

-  Når vi griber ind nu, så mener jeg faktisk, at det er rettidig omhu netop for at styrke kassen op til en coronakrise. Andre kommuner vil helt givet gøre det samme.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND har i dag, den 23. april, snakket med flere borgere i Syddjurs Kommune, som er bekymrede over de nye besparelser på 75 millioner kroner.

Netop dét, at andre kommuner også vil svinge sparekniven, er kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, enig i.

- Den coronakrise, vi står i, betyder, at kommunerne får færre indtægter på nogle områder, og de får også øgede udgifter på andre områder. Jeg tror, at vi hen over de næste måneder kommer til at se rigtig mange kommuner, der genåbner deres budgetter, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

'Vi skal foran'

Ole Bollesen siger, at besparelserne er et forsøg på rettidig omhu.

Her kan far til tre, Torben Salomonsen, ikke gøre andet end at håbe på, at borgmesteren har ret.

- Kommunen har tidligere prøvet at være nede i suppedasen, og nu er vi lidt på vej derned igen. Nu skal vi altså til at foran. Vi skal ikke bare lukke hullerne – vi skal foran, siger han.

Ole Bollesen understreger, at Syddjurs Kommune er en vækstkommune, og det vil den fortsat være.

- I modsætning til Norddjurs har vi en ret stor tilflytning af borgere. De indtægter, der følger med der, kommer med forsinkelse, så vi forventer stadig, at Syddjurs bliver en vækstkommune med tilflytning, og det er vi glade for.

Torben Salomonsen har tre børn, der går i daginstitutioner. Udsigten til besparelser på 2,9 millioner kroner på området bekymrer ham.
Torben Salomonsen har tre børn, der går i daginstitutioner. Udsigten til besparelser på 2,9 millioner kroner på området bekymrer ham.
20210107-113242-L-1920x1054we

Vinterens koldeste nat og morgen: Mere end 10 graders frost

Else Jensen coronavaccination Plejehjemmet Ankersgade første vaccine

Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Lige nu
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Forsker: Lyntest ved køkkenbordet kan fange smittede

Vaccine

play For få bliver vaccineret: Bookingsystem spænder ben for ældre

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig