Bryggeri, bibliotek og badesteder: Nu åbner ikonisk bygning

På fredag åbner Maltfabrikken i Ebeltoft for besøgende i de røde bygninger.

03:21

VIDEO: Kom med på rundtur på Maltfabrikken.

I 10 år er der blevet arbejdet på en genåbning af Maltfabrikken, og på fredag kan Ebeltofts nye, fælles samlingspunkt så slå dørene op.

Det er jo en helt fantastisk følelse det her

Kristian Krog, direktør, Maltfabrikken. 

Den oprindelige bygning har fra 1861 og frem til 1998 fungeret som Maltfabrik, men nu skal de ikoniske røde bygninger huse blandt andet kontorfællesskaber, spisehus, bryghus, kreative værksteder, spillested, museum og bibliotek. 

- Det er jo en helt fantastisk følelse det her. Det har vi ventet på i rigtig mange år, siger Maltfabrikkens direktør, Kristian Krog, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også SE BILLEDERNE: Østjyllands nye kulturhus åbner

Efter nedlukningen af Maltfabrikken i 1998 faldt bygningerne hen og var nedrykningstruede. Men så kastede en gruppe lokale ildsjæle deres kærlighed på stedet.

- Rigtig mange mennesker har sammen haft en drøm, og nu er drømmen så blevet til virkelighed, siger Kristian Krog.

Maltfabrikken set udefra. 

Kan gøre Ebeltoft attraktiv

Med blandt andet kontorfællesskaber og sociale samlingssteder håber man hos Maltfabrikken at kunne gøre Ebeltoft endnu mere attraktiv for tilflyttere fra blandt andet Aarhus. 

- Der er rigtig stor interesse for at flytte hertil som børnefamilie eller nogen, der er på vej til at blive det. Jeg tror, det handler lidt om, at vi har en lille smule af det, de siger farvel til i de byer, de kommer fra, siger Kristian Krog.

Og en af de nye tilflyttere - både til Ebeltoft by og i Maltfabrikkens kontorfællesskab - er da også begejstret for sin nye by. 

- Der er kun blevet tilføjet ekstremt meget værdi på alle mulige fronter ved at flytte herud, siger Jeppe Strøm Lundsgaard, der er tilflytter fra Aarhus. 

- Man kan flytte uden at have fokus på, at man skal pendle hver dag. Jeg tror, det er det, der tiltaler mange, siger han. 

Maltfabrikken åbner officielt på fredag kl. 15. 

Jeppe Strøm Lundsgaard er flyttet til Ebeltoft fra Aarhus med sin familie.