15-årig slog alle rekorder - 142,5 kilometer på et døgn

Markus Kristensen slog alle rekorder, da Tirstrup Idrætsefterskole holdt sponsorløb op til efterårsferien.

142,58 kilometer. På ét døgn.

Så langt lykkedes det 15-årige Markus Kristensen at tilbagelægge til fods, da Tirstrup Idrætsefterskole varmede op til efterårsferien med et sponsorløb, som altså strakte sig over 24 timer torsdag og fredag.

- Mit mål var 100 kilometer. Da jeg nåede dem, begyndte jeg at græde, fordi jeg var så smadret, og så besluttede jeg mig for at gå det væk. Så gik jeg efter rekorden, fortæller Markus Kristensen.

quote Det er et godt formål. På en måde skal vi igennem det, som de (folk uden adgang til rent drikkevand red.) også skal igennem for at få vand.

Markus Kristensen, idrætsefterskoleelev

Han er elev på idrætsefterskolen, hvor der i 24 timer mellem torsdag og fredag blev gået penge ind til Lovespring, som arbejder for rent drikkevand til de fattigste mennesker i verden.

- Benene er stadig ømme. Det har været dejligt at få slappet lidt af i weekenden, konstaterer idrætsefterskoleeleven, som forsikrer, at han har husket at strække ud.

Sidste runde på krykker

Konceptet og samarbejdet med Lovespring er udviklet på Tirstrup Idrætsefterskole, men andre skoler har også taget det til sig. Og det var en elev på Skibelund Efterskole ved Vejen, som tidligere på året havde sat rekord med 142 kilometer på de 24 timer. Men den rekord står altså ikke mere.

- Jeg var helt færdig, da jeg havde slået rekorden. Der var nogle lærere og andre elever, som hjalp mig ved at gå den sidste omgang på 4,7 kilometer sammen med mig. Det var dejligt at have 30-35 mennesker bag mig, fortæller rekordholderen, som gik en del af den sidste omgang på krykker, fordi benene var så brugte.

- Det er et godt formål. På en måde skal vi igennem det, som de (folk uden adgang til rent drikkevand, red.) også skal igennem for at få vand, siger han.

Træder i karakter

Det er en stolt efterskoleforstander, som kan se tilbage på rekordløbet, hvor der blev indsamlet godt 217.000 kroner til det gode formål.

- Eleverne kommer ud over nogle grænser og opdager nye sider af sig selv og hinanden. Der bliver leveret nogle præstationer, hvor de andre siger "wow". Blandt andet Markus, som træder i karakter, siger forstander Jesper Pedersen.

Traditionen med sponsorløb på idrætsefterskolen går 11 år tilbage. De seneste to år har Lovespring været med, og stifteren Andreas Papadakis er også imponeret over præstationen.

Markus Kristensen i den gule førertrøje på sidste omgang. Det er Andreas Papadakis helt ude til højre.
Markus Kristensen i den gule førertrøje på sidste omgang. Det er Andreas Papadakis helt ude til højre. Foto: Tirstrup Idrætsefterskole

- Jeg var selv med på den sidste omgang. Der var rigtig god opbakning, konstaterer Andreas Papadakis, som altså kan se frem til at fordele 217.000 kroner.

Pengene kommer til at gå til flere projekter i det vestlige Afrika.

- Konkret vil de penge sørge for, at 8000 afrikanere kan få rent drikkevand, siger han.

Ferie, men...

Markus Kristensen er nu gået på efterårsferie hjemme i Spentrup nord for Randers. Men den står ikke kun på afslapning for den ihærdige dreng.

- Jeg skal på arbejde et par gange i denne uge som opvasker på Hvidsten Kro. Jeg har stadig ømme ben, men mon ikke det går alligevel, siger han.