Lars har opfundet fremtidens kaffelåg - er allerede 65 millioner værd

Kapløbet om at finde fremtidens kaffelåg er i gang. En mand fra Randers har fået patent i flere lande på det, han mener er den helt rigtige løsning.

To-go-kaffe bliver solgt i store mængder hver dag verden over. Tusindvis af kaffekopper bliver taget med på farten, og til dem hører sig et låg, så den varme sorte væske ikke bliver spildt.

Men engangsplastik er skidt for miljøet. EU har allerede forbudt salg af visse engangsplastikprodukter i 2021, og alt tyder altså på, at kaffelåg af plastik ikke er vejen frem på den lange bane.

Det har fået kaffeproducent og entreprenør Lars Bendix fra Danish Coffee i Randers til at tænke ud af boksen.

- Jeg tror ikke bare, at man kommer til at se mit kaffelåg blive brugt i hele verden. Jeg ved det, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Lars Bendix har kaldt sit kaffelåg for 'Liplid'.
Lars Bendix har kaldt sit kaffelåg for 'Liplid'.

Han har opfundet et kaffelåg, der er lavet udelukkende af træfibre. Det føles som plastik, men til forveksling er det bæredygtigt og indeholder intet mikroplast.

Han har fået patent på låget i flere lande, og den seneste vurdering af virksomheden, der udelukkende omhandler låget, lyder på 65 millioner kroner.

quote Jeg tør slet ikke at regne på, hvad man ville tjene, hvis man bare havde fem procent af markedet.

Lars Bendix, kaffeproducent og entreprenør

- Jeg tør slet ikke at regne på, hvad man ville tjene, hvis man bare havde fem procent af markedet, siger han.

Udover at være lavet af træfibre er låget designet sådan, at det sidder nede i koppen, så man drikker af kanten af koppen i stedet for af et lille hul i låget.

VIDEO: Lars Bendix fra Randers har fået patent på sit kaffelåg i flere lande på det, han mener, er den helt rigtige løsning.

Og selvom det måske lyder simpelt at opfinde det perfekte kaffelåg, så har det bestemt ikke været en nem mission.

- Vi har lavet mange forskellige bud. Vi startede i 2017, fik patentet i 2018, og nu har vi så fundet løsningen. Så det er mange år, vi har brugt på sådan en lille fætter, siger Lars Bendix.

Omtrent 500 patenter

Lars Bendix fortæller, at der i alt er omtrent 500 patenter på låg til kaffekrus. Alligevel er han overbevist om, at han har lavet det bedste.

- Du skal ikke sutte på låget, og så kan du faktisk dele en kop kaffe med din kæreste, selvom hun har herpes, siger han og griner.

- Det er rent faktisk næsten videnskab. Første gang jeg ser mit låg på en film, så vil jeg sidde og skrige og sige juhu.

Lars Bendix har flere mislykkede forsøg på at lave det perfekte kaffelåg i bagagen.
Lars Bendix har flere mislykkede forsøg på at lave det perfekte kaffelåg i bagagen.