Kaffelåg var 65 millioner værd: Nu er prisen eksploderet

Lars Bendix fra Randers har designet sit eget kaffelåg, der nu er vurderet til at være 200 millioner kroner værd.

Det lyder måske vanvittigt, men et kaffelåg fra Randers er nu 200 millioner kroner værd. 

Bag kaffelåget står Lars Bendix, der er stifter og direktør i Danish Coffee. I oktober fremstillede han en prototype på fremtidens kaffelåg. 

Han har opfundet et kaffelåg, der er lavet udelukkende af træfibre. Det føles som plastik, men det er bæredygtigt og indeholder intet mikroplast.

Låget er designet sådan, at det sidder nede i koppen, så man drikker af kanten af koppen i stedet for af et lille hul i låget. Derudover produceres det på en måde, så virksomheder kan få logo på uden ekstra omkostninger.

Ny type låg udviklet

I oktober var patentet på låget vurderet til at være 65 millioner kroner værd. Flere ting har dog ændret sig siden.

- Dengang var det den første prototype. Siden har vi rettet den til i både design og funktion. Den nye version fik jeg i julegave den 22. december, fortæller Lars Bendix til TV2 ØSTJYLLAND. 

Sådan ser den nye udgave af kaffelåget ud.
Sådan ser den nye udgave af kaffelåget ud. Foto: Lars Bendix

Og kaffelågs-opfinderen var særdeles glad for resultatet.

- Så sidder jeg og kigger på det nye låg og tænker, at den første version var god, men den her er præcis, som den skal være. Den sidder simpelthen lige i skabet, fortæller han.

Vurderet til 200 millioner kroner

Lars Bendix har sendt det nye låg ud til mulige købere i hele verden, og han fortæller selv, at feedbacken har været virkelig positiv. 

- Nogle vil købe licens, nogle vil købe låget, tilstrømningen er bare rigtig stor. Nu skal vi have en masse penge ind og bygget en produktion op, siger Lars Bendix.

VIDEO: Se indslaget fra oktober 2021, hvor TV2 ØSTJYLLAND besøgte iværksætteren, hvis opfindelse dengang var vurderet til at være 65 millioner værd

VIDEO: Lars Bendix fra Randers har fået patent på sit kaffelåg i flere lande på det, han mener, er den helt rigtige løsning.

Efter den nye version af kaffelåget er lavet, er interessen kun steget for den randrusianske opfindelse. Derfor er den også nu vurderet til at være 200 millioner kroner værd - også selvom der endnu ikke er solgt nogen. 

- Jeg kan lige se mig selv stå foran Løvens Hule og kræve 200 millioner. Så spørger de, hvor meget jeg har solgt for, og jeg svarer ingenting. Og jeg har kun et værktøj, der kan lave et låg ad gangen, siger Lars Bendix med et grin. 

quote Det kan give lidt frihed. Så kan jeg måske få en fridag en gang imellem.

Lars Bendix, direktør, Danish Coffee

Han fortæller dog, at selvom de ikke har en omsætning endnu, så har de en meget kraftig forventning om, hvad der kommer i fremtiden. Nu skal der bare findes investorer til produktionen. 

Kommer til Sverige og Randers

Der går ikke længe, før de første udgaver af Lars Bendix' kaffelåg kan købes. De bliver dog ikke lige sådan at få fat på.

- De første kommer ud på det svenske marked til april. Derudover vil jeg tage nogen til Danmark. Nu er jeg fra Randers, så tænker jeg, at nogen fra Randers skal bruge det. Lidt sjov skal vi jo have, siger Lars Bendix.

Han fortæller, at alt, hvad der kan produceres det næste år, allerede er afsat. Men Lars Bendix kommer ikke til at sidde stille af den grund. 

Udover at lave skaffe produktion til kaffelågene fortsætter han nemlig med at arbejde i Danish Coffee, der er en samling af forskellige firmaer i kaffebranchen. Lars Bendix ejer halvdelen af firmaet.

- Låget er egentlig bare et sideprojekt. Jeg fortsætter med at arbejde i Danish Coffee, fordi det kan jeg godt lide at gå og rode med. Det er super hyggeligt, siger Lars Bendix. 

Sådan så nogle af de tidligere versioner af Lars Bendix' kaffelåg ud.
Sådan så nogle af de tidligere versioner af Lars Bendix' kaffelåg ud.

Hvis det lykkes for Lars Bendix at sætte sig på markedet for kaffelåg, hvor der på verdensplan bliver solgt 300 milliarder styk årligt, kan den travle kaffemand måske få lidt mere tid til sig selv fremover. 

- Det kan give lidt frihed. Så kan jeg måske få en fridag en gang imellem, siger Lars Bendix grinende.