Travl tyv: Snuppet for 16 indbrud på en time

Fire uger skal en 20-årig sidde varetægtsfængslet, mens politiet efterforsker, om han har begået yderligere indbrud ud over de 31 tilfælde, han er sigtet for.

Med en bushammer knuste en person sidste onsdag ruder og brød ind i 16 biler parkeret ved Skanderborg Station. Der er tale om en effektiv tyv, for de 16 indbrud skete alle mellem klokken 19.30 og 20.30.

Tyven var dog ikke så effektiv, at han kunne skjule sig selv, for to dage senere kunne Sydøstjyllands Politi fremstille en 20-årig mand i grundlovsforhør, som politiet mistænker for at have begået de 16 indbrud. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Fængslet i fire uger

Derudover stod han sigtet for yderligere 15 tyveri og tyveriforsøg fra biler i både Horsens, Skanderborg og Vejle. Episoderne mener politiet er foregået helt tilbage til den 19. november 2020.

I retten nægtede den 20-årige at have begået de 16 indbrud onsdag aften, mens han tilstod de øvrige. Lige lidt hjalp det dog, for Retten i Horsens varetægtsfængslede manden i fire uger. Han kærede derfor rettens kendelse for at blive løsladt, men Vestre Landsret har fastholdt varetægtsfængslingen.

Dermed har Sydøstjyllands Politi nu knap fire uger til at efterforske, om den 20-årige kan knyttes til andre tilfælde af indbrud i biler eller andre kriminelle forhold.