Verdensberømt dj spiller støttekoncert for Hjejlen

Fredag den 12. juni er der igen støttekoncert for Hjejlen - denne gang spiller en verdensberømt dj op til dans.

Her ses Martin Jensen på Skanderborg Festival i 2017. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

På musikstreamingtjenesten Spotify har han flere sange med mere end 100 millioner streaminger, og han er i top 300 over de mest afspillede kunstnere - i hele verden. 

Fredag den 12. juni gæster han Silkeborg, hvor han spiller støttekoncert for Hjejleselskabet og Hjejlen, og tusindvis af mennesker forventes at kigge med på Facebook og streaming-platformen Twitch, hvor koncerten livestreames. 

Det er den verdensberømte dj Martin Jensen, som giver koncert. Han er født og opvokset i Sorring ved Silkeborg og har et specielt forhold til den gamle hjuldamper. 

- Hjejlen har været en del af min opvækst og betyder meget for mig personligt. Da jeg hørte om, at selskabet var hårdt ramt af corona-krisen, ville jeg selvfølgelig gøre noget, siger Martin Jensen i en pressemeddelelse. 

Læs også Millioner har hørt Martins musik - men ingen genkender ham

Showet kommer til at vare hele fire timer, og dj'en spiller ombord på S/S Hjejlen. Havnen vil dog blive spærret af for publikum for at undgå store forsamlinger, og koncerten vil derfor kun være at se online. 

- Forvent at søerne og havnen bliver fuld af ild, fyrværkeri og lys. Det bliver Hjejlen på en helt ny måde. Jeg glæder mig, siger Martin Jensen om showet.

Sonja Marie Overgaard mener, at Hjejlen forener kulturlivet med naturen på en helt fantastisk måde. Det er én af årsagerne til, at hun vil redde den.

Begejstret indsamlingsformand

Undervejs i koncerten kan man på Mobilepay støtte Hjejleselskabet, og en af folkene bag indsamlingen er glad for, at den berømte dj støtter op. 

- Vi er enormt begejstrede for, at han vil stille op - sådan en lokal kunstner, der er verdenskendt. Vi havde ikke drømt om, at vi havde mulighed for at nå så bredt ud, siger Sonja Marie Overgaard, formand for JCI Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er organisationen JCI (Junior Chamber International), der har startet indsamlingen. Målet er at redde selskabet bag Hjejlen fra konkurs, og noget tyder på, at det snart kan blive indfriet. 

Sonja Marie Overgaard fortæller nemlig, at indsamlingen har rundet 1,2 millioner kroner. Målet for indsamlingen er 1,5 millioner kroner. 

- Vi håber på, at koncerten kan få os det sidste stykke. Det bliver et brag af en markering af, at vi er i mål med indsamlingen, hvis vi lykkes med det.

Lilholt har også støttet

Det er ikke første gang, der holdes støttekoncert for Hjejlen. I slutningen af maj spillede Lars Lilholt på hjuldamperen, og her blev der samlet mere end 370.000 kroner ind. 

Læs også Lilholt-støttekoncert for ikonisk turistattraktion gik over al forventning

- Jeg er stolt over, at der blev indsamlet så mange penge. Det synes jeg er rigtig godt, og jeg krydser fingre for, at Hjejlen overlever. Det ville være en katastrofe, hvis Hjejlen ikke var der mere, sagde Lars Lilholt dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

Fredagens koncert kan følges på Hjejlens Facebook-side og Martin Jensens Twitch-kanal.

02:25 Luk video