Tusinde streamede ti timers dakke-dak koncert: Nu gentager de succesen

Mange så med, da der blev streamet live dakke-dak koncert med ti forskellige DJ's. Nu gentager arrangørerne bag succesen. Denne gang for bands.

Dakke-dak og techno afløses af Johnny Madsen jam og 'røvhulsrock', når 'Ultimate Stream Mix 2' den 23. maj rykker ind på Kedelhuset i Silkeborg.

Der blev dakket løs til den helt store guldmedalje, da tusinde streamere fredag fulgte med i en livestream-koncert hjemme fra privaten.

Ni forskellige DJ's havde nemlig sagt 'ja dak' til at afgive ti-timers koncert fra Silkeborg via tjenesten 'Twitch', nu hvor coronakrisen alligevel havde aflyst deres jobs. Og det viste sig - stik imod forventningerne for arrangørerne - at blive en stor succes.

Læs også Værtshusejer med sommerfugle i maven: - Jeg håber, folk er tørstige

- Vi tænkte, at alle de her DJ's skulle have lov at komme lidt ud af busken og tilbage bag pulten, og fordi jeg havde et lysfirma slog jeg mig sammen med et par andre om at bygge en scene herude, som vi fik banket op på fjorten dage, siger arrangør Kim Jensen Play-2 Lyd og Lys til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu gentager de succesen den 23. maj, men denne gang rykker de arrangementet ind på et spillested, hvor det i stedet for DJ's og dakke-dak bliver bands og en lidt bredere musikalsk pallette, som atter får lov at performe.

Kim Jensen har firmaet Play-2 Lyd og Lys, og der var derfor ikke sparet på lysshowet, da Ultimate Stream Mix vol. 1 dakkede ud over stepperne.

Fra techno til 'røvhulsrock' og Johnny Madsen Jam

Projektet bliver kaldt 'Ultimate Stream Mix' og kan streames via tjenesten Twitch, der er en gratis streamingplatform på nettet.

Til den elektroniske koncert havde de over ti timer konstant mere end 100 faste seere, og flere gange var de helt op at runde 5-600. Uden brug af anden markedsføring for arrangementet end et par opslag på Facebook vel at mærke.

- Vi streamede i ti timer både her fra Silkeborg og fra et sted på Sjælland, hvor vi efter hver kunstner ping-pong'ede mellem de to locations, siger Kim Jensen.

De danske DJ's havde savnet at komme bag pulten. Den 23. er det i stedet bands, som arrangørerne bag den virtuelle koncerten inviterer tilbage på scenen.

Næste gang rykker koncerten dog ind på spillestedet Kedelhuset i Silkeborg.

- Jeg tog kontakt til stedet for at se, om det ikke var en mulighed. Det var det, så nu har vi bygget deres scene og lille tribune lidt om, og så er planen, at fem bands skal afgive koncert på skift over fem timer, siger han og fortsætter:

- Det bliver en lidt bredere vifte end sidst, hvor det bare var elektronisk musik. Alt fra Johnny Madsen jam til et boyband der spiller Westlife, 80'er-bands, country og coverbands med 'rock og rul røvhulsmusik'.

Læs også Aarhus-ordning med busbørn skaber mistrivsel og mindre læring

Handler ikke om profit

For arrangørerne handler projektet ikke om at rejse penge til hverken dem selv eller artisterne.

I stedet er det for at støtte op om artisterne, der grundet coronakrisen ikke kan komme ud at spille, og at holde liv i LIVE-musikken på nye og innovative måder.

- Vi kunne se, at de her kære DJ's havde streamet fra køkkener og stuer, og at de virkelig bare manglede at komme ud med deres musik, siger han og fortsætter:

- Det er ikke noget vi bliver rige på, men der var flere der donerede til kagekassen i løbet af streamingen, som så er gået til at dække udgifter og lidt til kunstnerne.

Udgifterne blev dækket af donationer via streamingtjenesten Switch samt sponsorer.

Udover donationer fra seerne, så er arrangørerne blevet støttet af en række sponsorer, der blandt andet har bidraget med værnemidler.

Begivenheden 'The Ultimate Stream Mix vol. 2' kan tilgås her. 

Den virtuelle koncert afholdes den 23. maj. Første kunstner går på klokken 17, hvor efter 5 bands skiftevis afholder en times koncert fra to scener i Kedelhuset frem til klokken 23.