I dag starter retssagen: Dræbte sin kammerat i jagtulykke

I dag starter retssagen mod en nu 66-årig mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab efter at have ramt sin jagtkammerat, der døde af skuddet.

Klokken ni i dag er retten i Viborg sat. 

Her er en nu 66-årig mand fra Kjellerup tiltalt for uagtsomt manddrab, efter at han en tidlig januar morgen i år under en jagt ramte sin jagtkammerat med skud fra sin jagtriffel.

Den 57-årige døde af skuddet.

Den 66-årige mand er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Ifølge anklageskriftet havde han ikke sikret sig, at der ikke var personer i skudretningen, inden han afgav skuddet.

Skuddet ramte den 57-årige i benet, hvilket betød, at pulsåren blev revet over. Han døde kort efter.

Ifølge anklageskriftet går anklagemyndigheden efter fængselsstraf og konfiskation af jagtriflen, ligesom der forbeholdes ret til påstand om erstatning.

Ulykken skete i en skov mellem Thorning og Karup klokken 8.11 den 9. januar i år.

Dødelige jagtulykker i Danmark

Ifølge Ritzau er det sjældent, at der sker jagtulykker med dødelig udgang i Danmark.

I november 2010 mistede en 41-årig livet, efter at han blev ramt af et vådeskud under en jagt i Ølstykke. Han deltog i et større jagtselskab og blev dræbt, da en af de andre jægeres våben gik af.

En 33-årig mand blev i december 2006 dræbt under en duejagt nær Stenlille på Midtsjælland. Han rejste sig op foran en anden jæger og blev ramt i baghovedet på mindre end en halv meters afstand.

Den 1. september 2002 blev en 12-årig dreng dræbt, da han på jagt med sin far mellem Hobro og Randers blev ramt af et skud.