Forsinket for tredje gang: Nu lover kommunen igen hjælp til kørestolsbrugere

Et handicapvenligt badeanlæg er endnu gang blevet forsinket, og nu lover Silkeborg Kommune for tredje gang, at det er lige på trapperne.

- Se nu at få fingeren ud af røven og kom i gang!

Jes Klein ikke tilfreds. Som kørestolsbruger er han nemlig stadig afskåret fra at kunne bruge Østre Søbad ved Silkeborg, selvom kommunen allerede i sommeren 2020 lovede, at en løsning var på vej.

For nylig er der blevet lavet en rampe ned til vandkanten, men den er ifølge Jes Klein ikke brugbar for ham og andre kørestolsbrugere.

quote De dumper, når det gælder om at gøre Silkeborg handicapvenlig

- Jes Klein, kørestolsbruger

- Lav nu bare en rampe, så vi kan komme ud på broen og komme i vandet. Det var det eneste, de skulle gøre. Så lægger de den en meter ved siden af broen. Det er jo helt godnat, siger Jes Klein.

Skuffelsen er ikke ny, og det er historien heller ikke.

Silkeborg Kommune bliver fanget i ikke at have lavet de lovede handicapforhold på Østre Søbad og lover så bedring. Det skete i sommeren 2020, i maj 2021 og nu altså igen.

Men nu skulle det altså være på vej.

Det siger Johan Brødsgaard, formand for kommunens kultur-, fritids- og idrætsudvalg.

- Vores entreprenør går i gang med projektet i næste uge, og vi forventer, at det er løst i løbet af to uger.

Sådan ser Silkeborg Kommunes forsøg på en løsning ud. Det vil snart blive ændret til en mere permanent løsning, lover Johan Brødsgaard (R).
Sådan ser Silkeborg Kommunes forsøg på en løsning ud. Det vil snart blive ændret til en mere permanent løsning, lover Johan Brødsgaard (R).

Da han i maj udtalte sig om Østre Søbad, lød det ellers, at Jes Klein og andre kørestolsbrugere vil kunne forvente at bruge det til august. Men sådan blev det altså ikke.

- Det er relativt kompliceret at få etableret, og så er rigtig mange byggeprojekter ramt af materialemangel. Det er desværre det samme, vi er rendt ind i, siger Silkeborg-politikeren, der dog erkender, at kommunen generelt kan være bedre til at tage hensyn til sine handicappede borgere.

Sagen har da også tæret på Jes Kleins tillid til kommunens politikere.

- De dumper, når det gælder om at gøre Silkeborg handicapvenlig. På en skala fra 1 til 10 får de 2. Længere er den ikke, siger han.

VIDEO: Se tirsdagens indslag om Østre Søbad:

Inden månedens udløb kommer der en løsning ved Østre Søbad i Silkeborg, hvor kritikken længe er haglet ned over kommunen - på grund af mangelfulde handicapfaciliteter. Det garanterer den ansvarlige udvalgsformand.