Kommune lover den forbedring, den også lovede sidste år

Der er stadig ikke gjort noget ved kørestolsbrugeres adgangsforhold ved Østre Søbad i Silkeborg, selvom kommunen lovede en løsning sidste år.

Nu skal der ske noget.

Det er meldingen fra Johan Brødsgaard (R), formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, efter TV2 ØSTJYLLAND har afdækket, hvordan der stadig ikke er blevet etableret ordentlige handicapforhold ved Østre Søbad.

Det blev sammen med Vestre Søbad renoveret og åbnet i 2020, men uden de lovpligtige forhold, der gjorde det muligt for blandt andre kørestolsbrugere at benytte sig af det. Dengang lovede kommunen, at der ville være en løsning på plads inden badesæsonen i år, men det er altså ikke sket.

Udvalgsformand Johan Brødsgaard mener, at kommunen har taget hensyn til handicappede i forbindelse med udformningen af søbadet.

- Det har bare vist sig utroligt komplekst, dels i forhold til lovgivningen og i forhold til at lave noget, der giver mening for brugerne, siger han.

En halv million på vej

Der var ikke tale om en forglemmelse, da det ikke blev etableret fra start, siger Brødsgaard. Det var meningen, at man ville se, hvordan søbadet ville fungere, og i samarbejde med brugerne finde ud af, hvor det kunne gøres mere tilgængeligt, siger han.

Nu forlyder det så, at der er afsat knap en halv million kroner til at få etableret ordentlige handicapforhold.

- Det kommer til at bestå af en separat bro, der vil gå fra selve huset på Østre Søbad og så ned i vandet, så man eksempelvis som kørestolsbruger vil kunne få sin adgang derigennem, siger Johan Brødsgaard.

Udvalgsformanden fortæller, at det nye anlæg gerne skulle stå klar ”til sommer”. Presset på hvad det mere konkret betyder, siger han, at man formentlig vil kunne bruge den færdigbyggede badebro til august.