Endnu en læge stopper på omdiskuteret sygehus: -Samarbejdet blev aldrig godt

Lasse Nørgaard, der er ledende overlæge i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, har valgt at skifte job. Det sker to måneder efter, den ledende overlæge Ulrich Fredberg blev fyret.

For knap to måneder siden fyrede Diagnostisk Center i Silkeborg den ledende overlæge Ulrich Fredberg.

Nu knap to måneder efter, er der endnu en ledende overlæge, der forlader afdelingen. Denne gang er det dog efter eget valg. Der er tale om Lasse Nørgaard, der siden november 2019 har været ledende overlæge i Diagnostisk Center, Røntgen og Skanning.

- Det var mit håb, at jeg kunne være med til at videreudvikle fagligheden i Røntgen og Skanning og bidrage til samarbejdet i Diagnostisk Center sammen med mine medarbejdere, siger Lasse Nørgaard i en pressemeddelelse.

quote Jeg tror ikke længere på, at samarbejdet i Diagnostisk Center kan lykkes med mig som ledende overlæge.

Lasse Nørgaard, ledende overlæge, Røntgen og Skanning

Årsagen til fratrædelsen er ifølge Lasse Nørgaard selv, at der de seneste måneder har været samarbejdsudfordringer mellem den medicinske og den røntgenfaglige del af Diagnostisk Center.

- Jeg tror ikke længere på, at samarbejdet i Diagnostisk Center kan lykkes med mig som ledende overlæge, og jeg har derfor bedt hospitalsledelsen om at overgå̊ til en anden stilling i Hospitalsenhed Midt, siger Lasse Nørgaard.

Han har indtil nu været en del af centerets ledelsestrio, som også består af oversygeplejerske Knirke Thomsen og konstitueret ledende overlæge Mikkel Gjesing Callsen, som er Ulrich Fredbergs midlertidige afløser.

VIDEO: Ulrich Fredberg var ledende overlæge i Diagnostisk Center på Regionshospitalet i Silkeborg, hvor de blandt andet udredte patienter med lungekræft.

Direktør: - Det er vi kede af

Ifølge den lægefaglige direktør Claus Brøckner Nielsen har ledelsen længe forsøgt at forbedre samarbejdet, men han erkender, at det ikke er lykkes endnu.

- Vi har været meget tæt på centerledelsen, for at sikre, at der var et godt samarbejde, men det er vi ikke lykkedes med endnu, siger Claus Brøckner til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Lasse Nørgaard har været udsat for et massivt pres, og vi er kede af, at han til sidst spurgte os, om vi vil hjælpe ham med at finde et nyt job, siger han.

Lasse Nørgaard tiltræder en stilling som overlæge i Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Viborg den 1. oktober. Hospitalet er lige som Regionshospitalet Silkeborg en del af Hospitalsenhed Midt.

Hospitalsledelsen og centerledelsen skal nu aftale nærmere vedrørende rekruttering af ny ledende overlæge for Røntgen og Skanning ved Diagnostisk Center.

VIDEO: Der kan nu skrives endnu et kapitel i bogen om fyringen af Ulrich Fredberg fra regionshospitalet i Silkeborg. I en satirisk video fremstilles ledende personer i Region Midtjylland som Nazister, mener fagforeningen DJØF. De kræver nu, at politikerne kommer på banen. Indslaget er fra den 16. juni.