Videoopkald med lægen bliver nu muligt

I appen 'Min Læge' er det nu muligt at få konsultationer med sin læge face-to-face uden at mødes på lægens kontor.

Myndighederne holdt onsdag pressemøde, hvor det nye initiativ blev presenteret. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

De fleste holder sig lige nu væk fra venteværelset hos sin læge for at undgå at blive smittet med COVID-19.

Men folk skal stadig opsøge lægen, hvis man ikke føler sig rask eller godt tilpas - psykisk eller fysisk. Sådan lyder rådet fra myndighederne.

De har derfor gjort det muligt at lave videokonsultationer med egen læge via appen 'Min læge.' 

Læs også Nyeste coronatal i Østjylland: Ingen nyindlagte i over en uge

Det er sket for at begrænse risikoen for smitte med corona, og det er lægen, der vurderer, om en videokonsultation kan være et godt alternativ til telefon eller fysisk fremmøde.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

En stor hjælp

- Vi skal holde mest mulig afstand og begrænse fysisk kontakt, og vi skal hjælpe sårbare patienter med at undgå smitterisiko, hvor vi kan. Men samtidig er der mange danskere, der har behov for at tale med deres praktiserende læge, fordi de frygter at være smittet med corona eller har et andet helbredsproblem. Her kan video i en række tilfælde være en rigtig god mulighed, udtaler Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Læs også Winnie vil redde Den Gamle By - nu strømmer pengene ind

Løsningen er blevet til i samarbejde mellem staten, regionerne, de praktiserende læger og private it-leverandører, og formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, er overbevist om, at både læger og patienter vil tage godt imod den nye mulighed for videokonsultationer:

- Det er en stor hjælp i arbejdet med at begrænse corona-smitten, og samtidig kan vi beholde kontakten til vores patienter,” siger Christian Freitag.