Træt af klokken: 56-årig mand angreb Hjem-Is bilen

En mand fik nok af Hjem-IS-bilens ringen på hans vej. I ophidselse greb han en sten og smed den mod forruden i førerens side.

En Hjem-IS-bil trillede med lav hastighed henad Elsdyrvej i Randers fredag aften, mens chaufføren ringede med klokken.

Den lyd blev dog for meget for en 56-årig mand, der fór ud af sit hus, greb en sten, stillede sig midt ud på vejen og smed stenen mod forruden i førerens side.

Herefter forlod den vrede 56-årige mand vejen og gik ind i sit hus igen, oplyser Østjyllands Politi.

Føreren ringede efter politiet, og da han havde set, hvor manden var gået ind igen, var det let for politiet og anholde manden, som nu er sigtet for at forvolde fare for liv og førlighed.

Hele optrinnet fandt sted kort før klokken 19. Stenen var ifølge politiets rapport fra gerningsstedet en belægningssten på cirka 10 gang 15 centimeter, og manden er efter sagens omstændigheder sigtet efter straffelovens paragraf 252.

Det siger loven:

Stenkaster har erkendt

Føreren blev ikke ramt af stenen, oplyser politiet. 

- Stenen røg ikke helt gennem forruden, siger Bo Christensen, vagtchef Østjyllands Politi. 

Til politiet forklarede den 56-årige stenkaster, at han følte sig forstyrret, når Hjem-IS-bilen ringede med klokken, og denne fredag aften blev det altså for meget for ham, så han løb ud på vejen og kastede stenen mod bilen.

Han følte sig forstyrret når Hjem Is bilen ringede med klokken på vejen. Det blev derfor fredag aften ”for meget” for ham, og han løb ud på vejen og kastede stenen mod bilen.


Opdateret søndag den 21. november:

En læser har henledt TV2 ØSTJYLLANDs opmærksomhed på, at isbilernes klokkeringning tidligere har været til diskussion, og flere har da også kæmpet for at få stoppet Hjem-Is-bilernes ringning - dog uden stenkast men med lovlige metoder. 

Blandt andre Jens Fahrendorff fra Ikast, som TV MIDTVEST i 2018 talte med. Isbilens klokke skræmte hans hund Tilde fra vid og sans, fortalte han. Fra Færdselsstyrelsen fik han oplyst, at isbilerne og andre køretøjer kun må ringe, når de holder stille. Signaler i trafikken skal kun bruges, hvis der er fare på færde.

Isbilens klokker er dog også populære, hvis man skal dømme efter kommentarsporet på gårsdagens artikel på TV2 ØSTJYLLANDS facebookside. Mange tilkendegiver, at lyden er hyggelig og vækker barndomsminder, men flere er også godt og grundigt trætte af lyden.