Politiker vil begrænse islam i skolen: - Politikere skal ikke blande sig

Frank Nørgaard fra DF i Randers har fået skolernes undervisning i islam sat på dagsordenen for mandagens byrådsmøde i Randers.

Billedet af en dreng i en muslimsk bededragt på en lokal skoles facebook-side fik i sidste uge politiker Frank Nørgaard (DF) fra Randers op i det røde felt.

Han indkaldte derfor kommunens borgmester, udvalgsformand og lærerforening til et møde om undervisningen i islam i folkeskolen.

Det kom der ifølge ham selv ikke noget ud af, og derfor har han nu fået punktet på dagsordenen for byrådsmødet mandag aften.

quote Man bør både fortælle det positive og negative ved islam, men ikke i en fjerde klasse, hvor børnene ikke er modne eller store nok til at være kritiske.

Frank Nørgaard, medlem af Randers Byråd, Dansk Folkeparti

- Man bør både fortælle det positive og negative ved islam, men ikke i en fjerde klasse, hvor børnene ikke er modne eller store nok til at være kritiske, siger Frank Nørgaard (DF).

TV2 ØSTJYLLAND har spurgt Børne- og Undervisningsministeriet, om Nørrevangsskolen har gjort noget forkert eller ulovligt ved at undervise fjerdeklasseselever i islam, hvilket ministeriet har svaret nej til.

I folkeskoleloven er der krav om, at der på de ældste klassetrin (7. til 9. klasse) skal arbejdes med ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser, herunder islam. Det betyder dog ikke, at der ikke må arbejdes med andre religioner end kristendommen inden 7. klasse, oplyser ministeriet.

Politikere skal ikke blande sig

Drengen i den muslimske bededragt går i fjerdeklasse på Nørrevangsskolen i Randers, og det var i forbindelse med undervisning i religion, at han havde taget sin muslimske bededragt på, og fortalte om sin tro.

Og det er altså helt i orden, siger Steen Bundgaard (soc.dem.), der er formand for Skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune.

quote Det skal vi som politikere overhovedet ikke blande os i.

Steen Bundgaard, formand for Skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune

- Det skal vi som politikere overhovedet ikke blande os i, med mindre det er ulovligt og det ikke følger folkeskoleloven, men ellers overhovedet ikke. Jeg støtter klart vores ledelse og lærerne på Nørrevangsskolen, siger Steen Bundgaard (soc.dem.) til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener faktisk, at Frank Nørgaard over grænsen for, hvad politikere må.

Børne- og Undervisningsministeriet oplyser mandag til TV2 ØSTJYLLAND, at skolen ikke har gjort noget forkert ved at undervise en fjerdeklasse i islam. Der er et krav til skolerne om, at de skal undervise elever på de ældste klassetrin (7. til 9. klasse) i ikke-kristne religioner, men det betyder dog ikke, at man ikke må arbejde med andre religioner end kristendommen før 7. klasse.
Børne- og Undervisningsministeriet oplyser mandag til TV2 ØSTJYLLAND, at skolen ikke har gjort noget forkert ved at undervise en fjerdeklasse i islam. Der er et krav til skolerne om, at de skal undervise elever på de ældste klassetrin (7. til 9. klasse) i ikke-kristne religioner, men det betyder dog ikke, at man ikke må arbejde med andre religioner end kristendommen før 7. klasse. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

- Han har ytringsfrihed, men det skal ikke gå udover lærernes metodefrihed. Og når han skriver, at det får konsekvenser, så er man langt ude over det, politikere må beskæftige sig med, tilføjer Steen Bundgaard og refererer til et opslag, Frank Nørgaard har skrevet på Facebook.

Frank Nørgaard mener dog, at han er i sin gode ret til at debattere emnet - både som far til folkeskoleelever og som politiker.

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet kan byrådspolitikere ikke sætte grænse for, hvor meget skolerne i deres kommune må undervise i islam og andre religioner.

Kommunalbestyrelsen har dog indflydelse i den forstand, at de skal godkende skolens læseplaner og har det overordnede ansvar for undervisningens kvalitet. Læseplanerne udstikker rammerne for, hvad undervisningen skal indeholde og skal falde indenfor rammerne af 'Fælles Mål', skriver ministeriet.

'Fælles Mål' er nogle nationale og bindende mål for, hvad eleverne i folkeskolen skal lære.

Borgere demonstrerer

- Politisk mener jeg ikke, at islam skal sidestilles med kristendommen. Det kan man praktisere inden for hjemmets fire vægge. Og målet med byrådsmødet er at få det diskuteret. Vi tager skarp afstand fra, at folkeskolen fremhæver islam, siger Frank Nørgaard (DF).

quote Jeg synes, det er pinligt, at vi i Randers har folk i byrådet, som tror, de kan blande sig i arbejdsmetoderne på folkeskolerne.

Lisbeth Sand Pedersen, Randers mod Racisme

Flere borgere i Randers er så uenige med Frank Nørgaard, at de mandag har valgt at demonstrere foran rådhuset.

Lisbeth Sand Pedersen er borger i Randers, aktiv i foreningen Randers mod Racisme og flov over sagen.

- Jeg synes, det er pinligt, at vi i Randers har folk i byrådet, som tror, de kan blande sig i arbejdsmetoderne på folkeskolerne, sagde Lisbeth Sand Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND i sidste uge.

- Jeg har behov for at markere, at jeg tager meget afstand fra det her og vise, at jeg støtter lærerne i deres arbejdsmetoder, så længe de følger loven.

Demonstrationen bliver afholdt op til byrådsmødet den 3. februar kl. 15.30-16.30 foran Randers Rådhus.

Skærmbillede 2021-04-13 kl. 14.08.42

Testcenter-kø spærrede større vej: Nu er der en løsning

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 13.01.26

Dropper udeservering: - Det giver ikke mening

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Modtagere af et stik med AstraZeneca tilbydes ny vaccine

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

munkholm zoo fugl papegøje turistattraktion

Mand tiltalt for cyberangreb mod zoo'er og hjemmesider med dyresex

Dagens mest læste