Efter dødsulykke ved rallyløb: Fører og co-driver udskrevet

En ulykke til et rallyløb i Randers lørdag fik fatale konsekvenser for to officials, der blev påkørt

Den 73-årige mandlige rallykører og hans 22-årige kvindelige co-driver, der lørdag påkørte og dræbte to officials til et løb i et industrikvarter i Randers, er begge blevet udskrevet.

Det oplyser Østjyllands Politi.

- Begge blev udskrevet lørdag. Føreren har klaget over smerter i ribbenene, men ellers er de uskadte, siger Carsten Dahl, der er vagtchef hos Østjyllands Politi.

Påkørslen endte tragisk for de to officials, der begge omkom. Der er tale om en 22-årig mand fra Hammel og en 21-årig kvinde fra Rudkøbing på Langeland. De arbejdede begge som officials ved løbet på Lollandsvej i det sydvestlige Randers.

Ifølge Østjyllands Politi blev der ydet førstehjælp på stedet. Men begge de påkørte personer blev kort efter erklæret døde.

Østjyllands Politi afventer i øjeblikket svar fra Arbejdstilsynet og bilinspektører, der blev tilkaldt til stedet.

De kommende undersøgelser skal vise, om føreren eller løbsarrangørerne har gjort sig skyldige i noget. Østjyllands Politi har ikke flere oplysninger, før der foreligger svar Arbejdstilsynet og bilinspektører.

Muligvis et punkteret dæk

Rallyløbet Yokohomamesterskabet Vest var arrangeret af Randers Auto Sport, der efter ulykken aflyste resten af løbet. Årsagen til ulykken er endnu ikke kendt, men et punkteret dæk er sandsynligt, lyder det fra Dansk Auto Sports Union.

- Vi har hørt forlydender om et punkteret dæk. Det kan være meget sandsynligt, for at miste herredømmet på et langt lige stræk kræver typisk, at der går et eller andet galt. Vedkommende mister herredømmet og rammer ind i to officials, siger informationsmedarbejder Morten Alstrup.

VIDEO: Se den forulykkede Porsche blive fragtet væk fra ulykkesstedet.

Forud for arrangementet har løbsarrangørerne indsendt en ansøgning med en prøvebeskrivelse, ligesom de også har fået en godkendelse af Østjyllands Politi. 

- Sikkerheden har opfyldt de krav og forskrifter, vi har, når vi opbygger sådan en rallysprintsprøve, som er tilfældet er her, fortæller Morten Alstrup.

Tanker til de pårørende

Organisatorerne bag løbet, Randers Auto Sport og Dansk Automobil Sports Union, sendte efterfølgende en meddelelse ud på deres hjemmeside.

- Vores tanker og medfølelse går først og fremmest til de pårørende efter denne tragiske ulykke, men også til de involverede deltagere og officials, der har hjulpet ved ulykken, skriver Bent Mikkelsen, formand for Dansk Automobil Sports Union. 

Arrangørerne fortæller videre i meddelelsen, at forholdene omkring ulykken nu bliver undersøgt.

- Vi nedsætter i sådan et tilfælde en ulykkeskommission og undersøger forholdene omkring ulykken, herunder årsagen, skriver Bent Mikkelsen.

Lone Bøgely

Politikere skal drøfte ambulance-krav: Kræftpatient frygter længere ventetid

Daginstitutioner Malling

play Jacob frustreret over placering af ny daginstitution: - Hul i hovedet

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

sundhedsminister Magnus Heunicke

liveblog COVID-19 LIVE: Første tilfælde af brasiliansk coronavariant fundet i Danmark

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen