FAKTA: Rallysporten rammes af ulykker

To personer døde lørdag under et rally i Randers. Det er ikke første gang, at ulykker har ramt rallysporten

Lørdag døde to under et rally i Randers. Det er ikke første gang, at sporten rammes af ulykker.

Få et overblik over nogle af de ulykker, der er sket gennem årene:

- 16. september 2017 omkom to unge ved et rallyløb i Randers. En kvinde og en mand, der var officials ved løbet, blev ramt af en rallybil, som var kommet ud i rabatten. Føreren og andenkøreren blev kvæstet ved ulykken, men de er ikke i livsfare. 

-  22. september 2012 mistede føreren herredømmet over bilen, der ramte en sten, og bagefter blev den slynget over i et træ. Der opstod en mindre brand som følge af ulykken. Den 58-årige mand og hans 27-årige søn, der sad i bilen, blev begge alvorligt kvæstet.

Ulykken skete under en hastighedsprøve til et minirally ved Røsnæs i Vestsjælland. Det var arrangeret af Kalundborg og Omegns Motorklub.

 

- 8. september 2012 mistede to rallykørere kontrollen med deres bil. Det skete under en hastighedsprøve til et motorløb nær den sønderjyske by Gråsten.

Bilen kørte af vejbanen og ramte et træ, hvilket fik den til at tippe over og kure ind i et andet træ. Både fører og kortlæser fik alvorlige kvæstelser under ulykken. 

Løbet var et minirally arrangeret af Motor Sport Sønderjylland. Hverken tilskuere eller andre deltagere var involveret i uheldet.

VIDEO: Lørdag omkom to officials ved et rallyløb i Randers, da de blev ramt af en rallybil

- 12. oktober 1996 mistede føreren Steen Andersen herredømmet over bilen under tredje hastighedsprøve. Det resulterede i et voldsomt uheld, hvor andenkøreren Jesper Mathiesen kom alvorligt til skade. Ingen tilskuere kom noget til. 

- 4. maj 1996 svigtede bilens bremser under niende hastighedsprøve, så føreren Kaj Andersen mistede herredømmet over bilen. De kørte næsten 150 kilometer i timen, da Kaj Andersen forsøger en undvigemanøvre, men bilens højre side rammer ind i et træ. Andenkøreren Lise-Lotte Svendsen blev alvorligt kvæstet. Det skete til Komo Rally Danmark ved Kalundborg.

Kilder: Ritzau, Østjyllands Politi

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Dagens mest læste